Anno-helg i Erkebispegården

ErkebispegårdenLørdag 29.0712:00 - 16:00

Besøk Erkebispegården, opplev stemningen fra 1537 og møt deltakere og aktører fra NRKs TV-suksess Anno.

TV-serien Anno
Høsten 2016 ble 3. sesong av NRKs populære realityserie Anno spilt inn i Erkebispegården i Trondheim. 14 deltakere levde og bodde som sine forfedre i senmiddelalderen i ti uker. De lært seg nye håndverk og jobbet seg opp i samfunnet, fra lærling til svenn og mester. Deltakerne måtte også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og fektedueller. Til sist vant den populære helikopterpiloten, Linn Elise Rølvåg. Serien ble vist på NRK1 fra januar til mars i år.

Velkommen til Anno-helg!
Lørdag 29. og søndag 30. juli inviterer Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider til Anno-helg i Erkebispegården i samarbeid med Olavsfestdagene. Publikum får møte både deltakere og høkersken fra TV-serien. Oldermann Inge Johnsen serverer en smak av Anno og du kan oppleve steinhuggere, blyglasshåndverkere, snekkere og smeder fra Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider – håndverkere som til daglig jobber med å restaurere Nidarosdomen. Og selvsagt blir det fekting, skoletime anno 1537, omvisninger anno 1537 og maling av våpenskjold og hugging av steinhuggermerker. Ta turen til Erkebispegården og reis tilbake i tid til Trondheim 1537!

Program 29. og 30. juli:

- Møt deltakerne Bjørn, Per og Linn Elise

- Møt steinhuggere, smeder og blyglasshåndverkere fra NDR som til daglig jobber med å restaurere Nidarosdomen og Erkebispegården.
- Smak middelaldermat servert av oldermann Inge Johnsen fra Lian
- Prøv fekting med Trondheim Tordenskiold Fekteklubb
- Test deg selv - bygg Da Vinci-bro og hvelv
- Bli med på skoletime anno 1537
- Bli med på omvisning: Erkebispegården anno 1537
- Bli med på vandreteater
- Bli med på ridderskole
- Lag ditt eget steinhuggermerke eller ditt eget våpenskjold

Billetter selges gjennom Olavsfestdagene