1. - 4. trinn

Her kan du lese mer om våre tilbud til våre yngste elever. Ta kontakt på telefon 73 89 08 00 eller på e-post: booking.ndr@kirken.no hvis du ønsker å reservere tid eller hvis du har spørsmål!

Jakten på Erkebiskopens mynt
For 1. og 2. trinn
Det har vært et tyveri i museet i Erkebispegården. Ti av Erkebiskopens mynter er stjålet, og vi trenger hjelp til å løse mysteriet. Sammen med Jacob myntmester går vi på jakt etter de forsvunne myntene mens vi utforsker museet. Kanskje finner vi spor etter tyven?
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Eventyrstund
I eventyrene har kongen stor makt. Hvilken rolle spiller Norges konge i dag? Hvem kan bli konge og hva er det egentlig han bestemmer? Og hvorfor er kongekronen på utstilling i Erkebispegården og ikke på kongens hode? Vi forteller eventyr og prater med barna om disse spørsmålene. Alle får bli med ned i hvelvrommene og se ekte kroningskåper og glitrende kroner.

Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Kroneverksted
I kroneverkstedet får elevene lage sine egne glitrende kroner. Vi starter besøket i Riksregalieutstillingen i Erkebispegården, hvor elevene kan la seg inspirere av ekte konge- og dronningkroner.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Skrinverksted
Nidarosdomen ble bygd over Olav den helliges grav. Kroppen til kongen lå i et vakkert skrin som sto inne i kirka. Vi forteller om Olav den hellige og om pilegrimene som kom for å besøke graven hans. Etterpå dekorerer vi våre egne miniatyrskrin med glitrende perler og steiner.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Skulpturverksted
I museet i Erkebispegården finnes det mange fine, morsomme og litt skumle skulpturer som prydet Nidarosdomen i middelalderen. Vi snakker med elevene om hva skulpturene uttrykker og hva de kan fortelle oss, før alle får lage sine egne flotte skulpturer i materialer
som leire og siporex.
Pris: kr. 45,- pr. barn (minstepris kr. 600,-). Varighet: 1 time og 15 min.

Bygghytta
I middelalderen jobbet mange ulike håndverksgrupper med å bygge Nidarosdomen. I Erkebispegården får elevene prøve seg som katedralbyggere. Vi legger et glassmaleri, konstruerer et hvelv, og elevene får hugge sitt eget steinhuggermerke i kleberstein.

Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.
Periode: april-oktober. (3. og 4. trinn)

Nidarosdomen
Vi tar elevene med på en omvisning i Norges nasjonalhelligdom. Hvorfor ble kirken bygd, og hvordan foregikk arbeidet? Tema som slaget på Stiklestad, Olav den Hellige, pilegrimer og bygningshistorie presenteres på en måte som er tilpasset elevenes forutsetninger for å
oppleve katedralen.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Museet Erkebispegården
Vi viser fram og forteller om ”skattene” som ble funnet under de arkeologiske utgravningene i Erkebispegården. Disse gjenstandene forteller historien om menneskene som levde og arbeidet i Nidaros i middelalderen. Elevene får blant annet se rester av Erkebiskopens
våpensmie og myntverksted akkurat der de lå for over 500 år siden.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.