1. - 4. trinn

Her kan du lese mer om våre tilbud til våre yngste elever. Ta kontakt på telefon 73 89 08 00 eller på e-post: booking.ndr@kirken.no hvis du ønsker å reservere tid eller hvis du har spørsmål!

Kroneverksted
I kroneverkstedet får elevene lage sine egne glitrende kroner. Vi starter besøket i Riksregalieutstillingen i Erkebispegården, hvor elevene kan la seg inspirere av ekte konge- og dronningkroner.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Skrinverksted
Nidarosdomen ble bygd over Olav den helliges grav. Kroppen til kongen lå i et vakkert skrin som sto inne i kirka. Vi forteller om Olav den hellige og om pilegrimene som kom for å besøke graven hans. Etterpå dekorerer vi våre egne miniatyrskrin med glitrende perler og steiner.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Skulpturverksted
I museet i Erkebispegården finnes det mange fine, morsomme og litt skumle skulpturer som prydet Nidarosdomen i middelalderen. Vi snakker med elevene om hva skulpturene uttrykker og hva de kan fortelle oss, før alle får lage sine egne flotte skulpturer i materialer
som leire og siporex.
Pris: kr. 45,- pr. barn (minstepris kr. 600,-). Varighet: 1 time og 15 min.

Nidarosdomen
Vi tar elevene med på en omvisning i Norges nasjonalhelligdom. Hvorfor ble kirken bygd, og hvordan foregikk arbeidet? Tema som slaget på Stiklestad, Olav den Hellige, pilegrimer og bygningshistorie presenteres på en måte som er tilpasset elevenes forutsetninger for å
oppleve katedralen.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Museet Erkebispegården
Vi viser fram og forteller om ”skattene” som ble funnet under de arkeologiske utgravningene i Erkebispegården. Disse gjenstandene forteller historien om menneskene som levde og arbeidet i Nidaros i middelalderen. Elevene får blant annet se rester av Erkebiskopens
våpensmie og myntverksted akkurat der de lå for over 500 år siden.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Jakten på Erkebiskopens mynt
For 1. og 2. trinn
Det har vært et tyveri i museet i Erkebispegården. Ti av Erkebiskopens mynter er stjålet, og vi trenger hjelp til å løse mysteriet. Sammen med Jacob myntmester går vi på jakt etter de forsvunne myntene mens vi utforsker museet. Kanskje finner vi spor etter tyven?
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Englejakt og engleverksted
For 1. og 2. trinn.
Bli med og let etter engler blant skulpturer og glassmalerier i Nidarosdomen! I adventstiden tilbyr vi englejakt og engleverksted til skoleklasser. Vi starter med en liten englestund i kapellet i Erkebispegården før vi går inn i Nidarosdomen og leter etter englespor med lommelykt. I engleverkstedet får elevene lage sine egne engler som de får med seg hjem.
Periode: 21. november - 21. desember, 2016. Varighet: 45 min. pr. aktivitet
Pris: Englejakt kr. 30,- pr. barn. Engleverksted kr. 35,- pr. barn
Kombinasjon: Englejakt og engleverksted kr. 50,- pr. barn