Håndverk i Anno :

  Anno i Erkebispegården

  Høsten 2016 var Erkebispegården location under innspilling av tredje sesong av NRKs populære TV-serie Anno.

  I 1537 var Nidaros sentrum for kampen mellom kirkemakt og kongemakt. Striden endte med at den katolske erkebiskopen Olav Engelbrektsson flyktet fra landet og Norge ble underlagt danskene. Dette var det historiske bakteppet for tredje sesong av TV-serien Anno og grunnen til at produksjonsselskapet Strix valgte Erkebispegården som location.

  Høsten 2016 bodde 14 deltakere i TV-serien Anno i Erkebispegården og levde som sine forfedre i senmiddelalderen. De lært seg nye håndverk og jobbet seg opp i samfunnet, fra fattig til rik, fra lærling til svenn og mester. Serien ble vist på NRK1 i perioden 2. januar til og med fredag 10. mars 2017. Hver lørdag fra 14. januar til og med 11. mars inviterte NDR store og små Anno-fans til Erkebispegården for å oppleve stemningen fra serien.

  Under Olavsfestdagene, helgen 29. og 30. juli, blir det igjen Anno-arrangement i Erkebispegården. Da kan publikum igjen få møte noen av deltakerne fra serien, prøve tradisjonelle håndverk og smake på middelaldermat.

  Frem til Olavsfestdagene er det mulig for skoleklasser og andre grupper å oppleve Anno-universet gjennom turneringer fra serien i og rundt location i Erkebispegården, og omvisninger i anleggene hvor Anno ble spilt inn. Ta kontakt med Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider på e-post booking.ndr@nidarosdomen.no eller telefon 73 89 08 00.