Ta turen til Vår Frue kirke......

Kirkens Bymisjon Trondheim fyller i år 30 år. Dette feires med et storstilt jubileumsprogram med konserter og seminarer.


Først ut er "Book of Prayer", en egenprodusert forestilling med dans, musikk, korsang og tekstresitasjon.

På et bord under galleriet i Vår Frue kirke ligger en spiralperm, en slags gjestebok som har fått navnet «Tanke- og bønneboka». Gjennom årene er det blitt fylt over 70 slike bøker. Her har mennesker skrevet hilsener, desperate bønner, sinneutbrudd, glederop og takkeord.

Knut Størdal fikk ideen om å lage et musikkverk med utgangspunkt i noen av disse tekstene. Han fikk med seg forfatteren Tale Næss til å bearbeide og organisere tekstmaterialet. I tillegg til tekster fra bønneboka er det brukt salmetekster, bibeltekster og nyskrevet tekst. Musikken i verket tar utgangspunkt i timesignalet som spilles av klokkespillet i Vår Frue hver hele time, nemlig mariahymnen «Salve regina», og den består av både vakker jentekorsang og støyende elgitar og slagverk.
I tillegg til «Book of prayer» vil du også få høre en avdeling med Nidarosdomens Jentekor alene.

Medvirkende på Book of Prayer: Nidarosdomens jentekor, dirigent Anita Brevik, Live Strugstad (dans), Helga Johanne Størdal (sopran), Kine Bendixen (resitasjon), Andreas Elvenes (bass), Truls Lorentzen (gitarer), Martin Smidt (slagverk), Bergmund Skaslien (bratsj) og Knut Størdal (orgel)

I tillegg medvirker Maria Næss (piano) på Jentekorets egen avdeling i konsertforestillingen.


«Dette er det eneste stedet jeg kan være den jeg er. Jeg takker for at dette stedet finnes. This is what a church should be like. Glad jeg slapp å ligge ute i natt.

Shukrani.» Gjest