Etter et mellomspill inne i Nidarosdomen i 2020, er Olavsfests tradisjonelle allsang tilbake utendørs i Borggården.Dere vil få oppleve vakre og kjente sanger framført av eminente musikere og vokalister.

«För alla jordens fördömda / Har varje dag vart en domedag / Så länge nån kan bli rik på at tillvärka lik / Och bli styrkt av at nogon är svag.»

Den svenske trubadurens ferske album heter Domedagspredikan., Sommeren 2021 kommer han med band til Olavsfest – og han er ikke blid.

Domedagspredikan er en tittel som taler sitt tydelige språk om hvor Sundström mener verden er på vei. Eller rettere sagt, dommedag har vært noe man har måttet leve med lenge – i andre deler av verden. Nå banker den sin krokete finger også på vår dør, til oss velfødde i vesten.

Stefan Sundström har et godt fundamentert utgangspunkt i den svenske visetradisjonen. Med hverdagslige, underfundige tekster har Sundstrøm kommentert både samfunnet og det lille mennesket. Alltid med hjertet på det rette stedet. Gjennom hans viser og tekster har vi fått møte figurene Jan Banan, Gubben Grå og Sabina. Men vi har også fått møte oss selv og med glimt i øyet sett hvordan livet kan gå. Høsten 2019 slapp han sitt siste album «Domedagspredikan» som fikk gode anmeldelser i norske aviser.

Dagbladet melder at vi hører en «samfunnsrefser i storform», mens den velrennomerte bloggen The Wilhelmsens skriver «Av og til føler man at man sitter med en umiddelbar klassiker i nevene, et album som du bare vet at du må komme tilbake til med jevne mellomrom fram til den siste oljen er tatt opp av jorda, de siste kullrestene er brent opp, og din siste handling over bakken er å ligge i ei kiste mens presten forretter og drar på med triste salmer.»


Dørene åpner 19:00. Konsertstart kl 20.

Unummererte sitteplasser.