Nå åpner vi igjen for høymesser på søndager. (Begrenset til 100 deltakere)

Påmelding

Antallet deltakere er pr. dags dato begrenset til 100 personer. 90 av disse plassene er tilgjengelig for reservasjon her f.o.m tirsdag 16.3. kl 7.

Reserverte plasser som ikke kan benyttes, kanselleres ved SMS-melding til 90930299.

Resterende plasser er tilgjengelig ved inngangen fra kl 10:00.

Det er en begrensning på 5 personer pr. reservasjon.

De som vil benytte reservert plass må møte senest kl. 10:55.

Gudstjenesten

Bibeltekster

Jer 33,14–17

En rettferdig spire for Davids ætt

Ef 1,3–6

Nåden i Kristus

Luk 1,46–55

Marias lovsang


Offer

Dagens offer går til HimalPartner

  • HimalPartner er en diakonal misjonsorganisasjon med høy bistandsfaglig profil som ble etablert i 1938.
  • Vi arbeider i Himalaya – i Nepal og de tibetanske områdene i Kina.
  • Vi jobber i partnerskap med nøye utplukkede partnere.
  • Vi støtter arbeid innen mental helse, utdanning, næring og miljø.
  • Det er mulig å gi gaven på Vipps konto 85 001


Nattverd

Nattverdbordet er åpent for alle som søker Guds frelse.


Medvirkende:

  • Domprost Ragnhild Jepsen
  • Korgruppe fra Nidaros domkor
  • Domkantor Karen Haugom Olsen, dirigent
  • Domkantor Magne H. Draagen, organist

OBS! Ved en inkurie er det tidligere annonsert med at Nidarosdomens Guttekor deltar.


Velkommen til gudstjeneste!

Smittevern

Av hensyn til smittevern vil vi på forhånd informere om:

  • Personer som har symptomer på sykdom, eller oppfatter seg som å tilhøre risikoutsatte grupper, bes om å unngå offentlige arrangement.
  • Alle deltakere må registreres med navn og telefonnummer. Dette for at vi skal kunne bidra til smittesporing ved behov. Listene slettes etter 10 dager.
  • Alle besøkende oppfordres til å benytte gode rutiner for hygiene og unngå å sitte tett på personer man ikke deler hushold med.
  • Stolene i kirken er satt opp i grupper på 1-3 stoler for husholdningsgrupper. Ingen stoler må flyttes uten tillatelse fra kirkvertene.
  • Alle i menigheten skal benytte munnbind mens de beveger seg i kirken. Når man har funnet plass, kan munnbindet tas av. Det forutsettes at man har et nytt/rent munnbind å ta på før man reiser seg opp for å forlate kirken.

Maria budskapsdag

Maria budskapsdag er en av kirkens høytidsdager. Dagen er også kjent som Marimesse, Maria bebudelse eller Herrens bebudelse.

Marias sanger
Det nye testamente gjengir Marias lovsang, (på latin Magnificat), med innholdsmettet poesi. «Min sjel opphøyer Herren!» (Luk 1, 46-55). Teksten er en av Bibelens vakreste sanger. Maria står med den jødiske tradisjon i ryggen, på terskelen mellom Det gamle og Det nye testamente. Gjennom århundrene har Marias lovsang vært gjenstand for ulike kunstneriske tolkninger. Komponister og kunstnere blir fremdeles inspirert til å skape nye uttrykk.

Som Gudeføderske, slik det heter i kirkens bekjennelse, er Maria kirkens mor, håpets og smertens mor. Hun er et forbilde for alle de troende. Engelen hilste henne med: «Frykt ikke!» Maria grep til sangen som redskap for å bekjempe sin egen frykt. Det har mennesker gjort i alle tider. Sang er livsmestring, sang er håp, for livets skyld.

Nå er det vi som synger Marias sanger.

«Å, Maria, lær meg dine sanger!» Norsk salmebok nr 130

Maria budskapsdag markerer hendelsen som er omtalt i Lukas-evangeliet 1. kapittel, versene 26-56, da erkeengelen Gabriel kom til jomfru Maria og bebudet Jesu fødsel. Opprinnelig har denne dagen blitt feiret den 25. mars, som er ni måneder før jul. Dagen legges til den søndagen som faller mellom 22. og 28. mars, med unntak av de år da denne søndagen er Palmesøndag eller Påskedag. I så fall legges Maria budskapsdag til 5. søndag i faste.

Dagen er en festdag midt i fastetiden. Den fiolette fargen som er i denne tiden, blir på Maria budskapsdag avløst av festens hvite.

Feiringen av dagen startet allerede rundt år 350 og ca. år 700 ble den en fast festdag på 25. mars. Dagen feires hos oss på den søndag som kommer nærmest 25. mars. Altså et svangerskap før julaften.

I 2021 feires Maria budskapsdag søndag 21. mars.


Kilde: kirken.no