Bærer du en smerte som ikke kan lindres? Har du blitt påført sår som ikkje gror? Kjenner du at noe mangler for at du skal kjenne deg hel? Nå inviterer Nidarosdomen til en helingsgudstjeneste i et moderne språk.
Påmelding
Antallet deltakere er pr. dags dato begrenset til 100 personer. 90 av disse plassene er tilgjengelig for reservasjon her f.o.m tirsdag 2.3. kl 7.
Reserverte plasser som ikke kan benyttes, kanselleres ved SMS-melding til 90930299.
Resterende plasser er tilgjengelig ved inngangen fra kl 10:00.
Det er en antallsbegrensning på 5 personer pr. reservasjon.
De som vil benytte reservert plass må møte senest kl. 10:55.
Helingsgudstjenester
Dette er en kveldsmesse med forbønn og salving.
Mennesker har i alle tider søkt til Nidarosdomen med bønn om å bli gjort helere, og om lindring fra smerte. Så også i dag. Kirken bærer en tro på at Guds kjærlighet er sterkere enn døden, og at Gud kan gjøre det knuste helt. Derfor tør vi invitere til forbønn og salving i denne gudstjenesten. Ikke som løfte, bestilling eller trylleformel, men i tillit til at Guds hellige ånd kan gi ny kraft og trøst midt i det som er tungt.
Salvingen er et symbol vi kjenner fra Jesu liv og fra Jakobs brev (5,14). Ved å salves med olje blir vår verdighet bekreftet, samtidig som vi ber om lindring og heling av alle sår.
Denne formen for bønn, sammen med enkle ord, knytter vår lidelse til Jesus, som kom til verden for å gå med oss gjennom dødsskyggens dal, og skal løfte oss opp og gi håp og kraft.
Helingsgudstjenesten skal ikke erstatte eller utfordre legevitenskapen, og du trenger heller ikke føle deg syk for å delta. Men vi inviterer til å samles i fellesskap og bønn ut i fra vår felles, sårbare menneskelighet.
Og selvsagt opprettholder vi kirkens rettningslinjer for smittevern og sosial distansering. Vel møtt!
Dagens bibeltekster
Oppgjør etter syndefallet |
|
Fall og rettferdighetens gave |
|
Hun som fikk syndene tilgitt |
Offer
Ved utgangen er det anledning til å gi en gave til menighetsarbeidet.
- Det er mulig å gi gaven på Vipps konto 85 001
Nattverd
Nattverdbordet er åpent for alle som søker Guds frelse.
Medvirkende:
- Pilegrimsprest Einar Vegge
- Kapellan Marie Farstad
- Kantor Øyvind Kåre Pettersen
Velkommen til gudstjeneste!
Smittevern
Av hensyn til smittevern vil vi på forhånd informere om:
- Personer som har symptomer på sykdom, eller oppfatter seg som å tilhøre risikoutsatte grupper, bes om å unngå offentlige arrangement.
- Alle deltakere må registreres med navn og telefonnummer. Dette for at vi skal kunne bidra til smittesporing ved behov. Listene slettes etter 10 dager.
- Alle besøkende oppfordres til å benytte gode rutiner for hygiene og unngå å sitte tett på personer man ikke deler hushold med.
- Stolene i kirken er satt opp i grupper på 1-3 stoler for husholdningsgrupper. Ingen stoler må flyttes uten tillatelse fra kirkvertene.
- Alle i menigheten skal benytte munnbind mens de beveger seg i kirken. Når man har funnet plass, kan munnbindet tas av. Det forutsettes at man har et nytt/rent munnbind å ta på før man reiser seg opp for å forlate kirken.
Fastetiden
Fasten innledes med askeonsdag og varer i 40 dager frem til påske. De seks søndagene regnes ikke med som fastedager, men gudstjenestene har like fullt fastetidspreg. I liturgien utgår lovsangen (Gloria) og de sungne ledd har egne fastetidsmelodier. Forbønnnen etter prekenen byttes ut med litaniet. Bibeltekstene i fastetiden handler for en stor del om den kristnes kamp mot djevelen og de onde makter.
Tidens lengde peker tilbake til fortellingen om Jesu fristelse i ørkenen, som varte i 40 døgn ifølge Matt 4,2.
I eldre tid var fastetiden også forberedelsestid for dåpskandidater.