Norunn Illevold Giske, som startet Embla og har vært korets dirigent i 26 år, skal gi fra seg dirigentpinnen til Ketil Jule Bjørnstad Belsaas, og i denne anledning holder Embla en konsert med noen av Norunns utvalgte favoritter og smakebiter fra Ketils nye repertoar.

Konserten byr på en variasjon av sanger, fra komposisjoner av Rolf Lukowsky og Terje Bjørklund, til folkemusikk og verk arrangert av medlemmer i koret. Vi er også heldig som har fått med oss Mari Giske på bratsj til denne konserten.


Norunn Illevold Giske

startet Embla i 1994 og har vært korets faste dirigent siden oppstarten. I det norske kormiljøet har hun vært en sentral personlighet og drivkraft for musikk- og kulturlivet i Trondheim, og hun har også vekket oppsikt utenfor landets grenser med det klangbildet hun skaper hos sangere og korister. Norunn er tildelt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid, blant annet er hun æresmedlem i Norges Korforbund og i 2005 fikk hun Kongens fortjenstmedalje i gull.

Norunn går nå over til å bli Dirigent Emerita for Embla.


Ketil Jule Bjørnstad Belsaas

er utdannet innen sang og direksjon ved Universitetene i Trondheim og Oslo, samt Høgskolen i Hedemark, avdeling Hamar. Han har hovedfag i forledelse fra musikkhøgskolen i Oslo med Grete Pedersen og Tore Erik Mohn, og studerte korpldagogikk ved Høgskolen i Hedmark under Thomas Caplin.

Belsaas er til daglig ansatt som avdelingsleder for musikk, dans og drama ved Heimdal videregående skole hvor han underviser i musikk. Ved siden av Embla dirigerer han også Trønderkor, og han har tidlege dirigert flere kor på Østlandet, blant annet Kammerkoret Collegium Vocale på Hamar og Ringsaker kantori på Moelv.


Konserten

Vi i Embla gleder oss til å fremføre noen av Norunns favoritter, som også er blitt våre favoritter.

Denne konserten er viktig for oss, siden det er den siste hvor vår kjære dirigent Norunn leder oss an. Denne konserten er først og fremst en hyllest til henne.