Norges Ungdomskor og Rytmisk Ungdomskor møtes i folketonenes verden og synger sammen for første gang. Med felleskonsert i Trondheim og Ålesund skal vi endelig få fremføre musikk vi har jobbet med i lengre tid - for den som venter på noe godt venter som kjent heldigvis ikke forgjeves

Vær med oss når vi feirer sommeren, musikken og fellesskapet med norgesturné!


🎵

Norges Ungdomskor (NUK) er et prosjektkor som ble grunnlagt av Carl Høgset og Joar Rørmark i 1987, og drives nå av Ung i Kor med støtte fra Kulturrådet og Sparebankstiftelsen. Koret har vunnet en rekke priser i internasjonale konkurranser, og jobber for å utvikle unge, talentfulle sangere gjennom inspirerende dirigenter, utfordrende repertoar og deltagelse på festivaler og i konkurranser. Koret har godt samhold og ønsker å være et sted for gode sosiale opplevelser, og består av 40 sangere fra hele landet mellom 16 og 26 år. Koret har to til tre samlinger i året og reiser på turné hver sommer, både i inn - og utland. Norges Ungdomskor har et variert repertoar og synger klassisk, samtidsmusikk og norske folketoner. Dirigent engasjeres for to år av gangen, og i 2021-2022 blir koret dirigert av Nina T. Karlsen.

🎶

Rytmisk Ungdomskor er et rykende ferskt prosjektkor som ble opprettet i 2019, og drives av Ung i Kor. Koret består av 18 sangere fra hele Norge i alderen 16-26 år. Repertoaret varierer fra hvert prosjektår til neste, og i år er fokuset på norske folketoner med innpakning inspirert av b.la jazz og pop. Musikalske ledere dette året er Anja Skybakmoen og Benedikte Kruse. Koret har tre til fire samlinger i året, og denne konsertserien er faktisk Rytmisk Ungdomskor sin aller første offentlige opptreden.

Her får unge musikere fra hele landet anledning til å utvikle sine ferdigheter på historiske instrumenter.


Program

For denne konserten gyver de løs på en virkelig utfordring i et svært krevende repertoar: Mozarts symfoniske musikk. Vi får høre dem i Mozarts første storslagne symfoni, nr. 25 i g-moll. Dette er en av Mozarts mest berømte symfonier, kjent blant annet fra åpningen av filmen Amadeus. G-mollsymfonien ble skrevet i 1773.

Sammen med denne får vi høre musikk av et av Mozarts fremste forbilder, som han selv fikk oppleve da han var i Paris, nemlig Grétry. Publikum i Trondheim vil kjenne Grétry fra oppsetningen av operaen Ridder Blåskjegg i 2018. Vi vil her få høre en suite med musikk fra Grétrys dramatiske opera Céphale et Procris. Også denne ble skrevet i 1773, samme år som Mozarts symfoni nummer 25. Selv om de må ha jobbet uavhengig av hverandre, er det ikke til å unngå at man kjenner igjen noe av Grétrys dramatiske musikk i Mozarts første virkelige sterkt følelsesladede symfoni.


Billetter

Konserten er gratis, men koronarestriksjoner medfører at det er begrenset plass. bestill derfor billetter på forhånd.

Mer info på https://www.norgesungdomskor.no/aktuelt/sommerturne
eller
https://rytmiskungdomskor.no/.../sommerturn-med-norges...Smittevern

For å sikre et trygt arrangement for publikum og artister har vi følgende smittevernregler for konserten:

  • Ikke kom på konserten hvis du er syk, har symptomer eller har vært utenlands i løpet av de to siste ukene.
  • Bruk munnbind og hold minst én meter avstand til andre i lokalet. Husk at dette også gjelder når du blir stående bak noen i kø. Når du sitter på plassen din og det er minst én meter til neste person, kan du ta av munnbindet.
  • Det vil stå håndsprit tilgjengelig ved inngang.