Bachs myteomspunne cellosuiter regnes av mange som noe av det vakreste innen den klassiske musikken.

Med celloen alene makter Bach å mane frem et helt klangunivers som tar lytterne med på en reise i tid og rom. Vi får her høre tre av Bachs cellosuiter med Norges egen barokkcellist, Tormod Dalen. Selv om han opprinnelig er Trondheimsgutt, er det Paris som har vært basen for hans karriere hvor han jevnlig opptrer med noen av de aller fremste orkestrene i Europa. De siste årene har han fordypet seg i Bachs cellosuiter, nå sist med en CD-utgivelse med de tre første cellosuitene av Bach. Barokkfest er særlig stolte over å kunne presentere Tormod Dalen på hjemmebane, med Bachs cellosuiter, i ærverdige Frimurerlogen. Han har valgt ut tre av de kanskje mest uttrykksfulle suitene, nummer to, nummer tre og nummer fire til denne konserten.

Konserten var opprinnelig planlagt for Barokkfest 2021. Vi er glade for å kunne gjennomføre konserten som en del av 2022-utgaven av festivalen.

MED

Tormod Dalen

PROGRAM

Johann Sebastian Bach (1685—1750) Suittes a violoncello solo senza basso

Suitte 2de BWV 1008 Prélude – Allemande – Courante – Sarabande – Menuet I & II – Gigue
Suitte 3me BWV 1009 Prélude – Allemande – Courante – Sarabande – Bourrée I & II – Gigue
Suitte 4me BWV 1010 Prélude – Allemande – Courante – Sarabande – Bourrée I & II – GigueTidligmusikkfestivalen Barokkfest har blitt gjennomført årlig siden 2013 og har raskt utviklet seg til å bli en av Skandinavias store tidligmusikksamlinger. Festivalen ønsker å gi førsteklasses musikkopplevelser i eksepsjonelle, historiske omgivelser. Nidarosdomen, verdens nordligste middelalderkatedral, samt den tilhørende Erkebispegården, er blant de stemningsfulle lokalene som danner rammen rundt Barokkfest. Festivalprogrammet byr på verdensledende artister, sammen med noen av Skandinavias dyktigste tidligmusikere og har fokus på vårt rike opera- og kirkemusikkrepertoar. Festivalen finner sted i Trondheim.

SPOR Festival for idéhistorie og oversatt litteratur gjennomføres parallelt med Barokkfest.

Barokkfest gjennomføres i regi av Senter for tidligmusikk.