Barokkfest: "Mannskorklangen fra øst"

NidarosdomenOnsdag 31.0119:30 - 21:00Kjøp billett

Den polske tradisjonelle katolske kirkesangen vil fylle Nidarosdomen til sine bredder under denne konserten!

Billetter
- Ordinær350 kr
- Premium450 kr
- Student200 kr
Dørene åpnerCa 19:00
VarighetCa 90 min

Barokkfest er særlig stolte over å kunne hilse det polske vokalensemblet The Royal Rorantists velkommen til festivalen. Ensemblet viderefører eldgamle tradisjoner for kirkesang i det katolske Øst-Europa. Allerede på 1500-tallet, under kongen Sigismund ”den eldre”, utviklet Polen en helt egen stil for kirkemusikk der sangen stod i fokus. Kongens eget ensemble, ”The Royal Rorantists” hadde forpliktelser til å opptre hver dag i katedralen. Den helt spesielle klangen kommer av en egen tradisjon hvor den intense klangen fra mannstemmene fyller katedralen.

Krakov-Rorantistene er et ensemble som består av noen av Polens fremste sangere. Som et rent mannskor, viderefører de den helt denne helt unike polske tradisjonen.

Denne konserten kunne ikke vært holdt noe annet sted i Skandinavia enn nettopp i Nidarosdomen, et kirkerom som har nettopp de samme kvalitetene som kirkene hvor denne musikken tradisjonelt sett fremføres. Ensemblet har aldri opptrådt i Norge før og vi kan love en helt spesielle opplevelse når de entrer Nidarosdomen.


Den polske tradisjonelle katolske kirkesangen vil fylle Nidarosdomen til sine bredder under denne konserten!


Om Barokkfest

Tidligmusikkfestivalen Barokkfest, har blitt gjennomført årlig siden 2013 og har raskt utviklet seg til å bli en av Skandinavias store tidligmusikksamlinger. Festivalen ønsker å gi førsteklasses musikkopplevelser i eksepsjonelle, historiske omgivelser. Nidarosdomen, verdens nordligste middelalderkatedral, samt den tilhørende Erkebispegården, er blant de stemningsfulle lokalene som danner rammen rundt Barokkfest. Festivalprogrammet byr på verdensledende artister, sammen med noen av Skandinavias dyktigste tidligmusikere og har fokus på vårt rike opera- og kirkemusikkrepertoar. Festivalen finner sted i Trondheim, siste uke i januar hvert år.