"Brostein-evangeliet" - Utstilling

Vår Frue kirkemandag 19.1012:00 - 14:00

Spennende kunstutstilling i Vår Frue kirke i Trondheim: - Himmelsk besøk i Trondheims gater - «Brosteinevangeliet», collager av Trygve Skogrand

Utstillingsåpning / vernissasje: tirsdag 28. Juli kl 14.30

Hvordan vil det se ut om engler vandrer i Trondheims gater? Om man traff Jesus en regnværsdag i en av byens veiter? I samarbeid med Kirkens bymisjon / Vår Frue åpne kirke har jeg gleden av å invitere dere til utstillingen «Brosteinevangeliet». I de utstilte verkene tar jeg utgangspunkt i gamle bibelglansbilder og plasserer de hellige figurene inn i vår egen velkjente moderne hverdag – på Nordre gate, i Vår Frue kirke – eller på vei over torget i Trondheim.

«Da jeg var liten, var jeg engang på en juletrefest i kirken. I godteposen vi fikk delt ut på slutten var det sammen med mandariner og rosiner også et lite glansbilde av Jesus med sauer, omgitt av roser, sommerfugler og solnedgangslys. Som barn syntes jeg glansbildet var utrolig vakkert, men da jeg fant det igjen som voksen, føltes det suppete og uaktuelt. Så slo det meg: Hva skjer om jeg setter figurene fri fra omgivelsene, og plasserer dem inn i vår vanlige hverdag? Disse verkene er hva som skjedde.»


Trygve Skogrand (1967-)

er en norsk barnebokforfatter, billedkunstner, designer og illustratør.

Han er oppvokst i Sunndalen, Overhalla og i Trondheim, og bor og arbeider i Trøndelag. Trygve Skogrand er opprinnelig utdannet sivilingeniør fra NTNU (1990) med spesialisering innen digital kartlegging. Fra 1998-2001 tok han utdannelse som billedkunstner, og har spesialisert seg på digitale kunstuttrykk.

Trygve Skogrand har skrevet og illustrert ut en rekke billedbøker for barn i tillegg til tegneseriene Rabalder (Pondus, 2000) og Bob&Bitten (Diabetes, 2001). Som illustratør har han arbeidet for Statistisk sentralbyrå, Diabetesforbundet, og Aschehoug Undervisning (Zeppelin 1-4).

Han arbeider som bokdesigner for en rekke forlag..

Skogrand har formgitt glassdekorer for Steninge slott og et porselensservise for Porsgrunds Porselænsfabrik i samarbeid med Ragnhild Wiik.