One Touch of Nature - Jubileumskonsert med Anne Dudley

Den Oscar-vinnende filmkomponisten Anne Dudley kommer til Trondheim! Dudley har skrevet et bestillingsverk til Nidarosdomens jentekor i anledning korets 30-årsjubileum. Opplev verdenspremieren av verket "One Touch of Nature", som koret urfremfører sammen med TrondheimSolistene i Nidarosdomen. I tillegg får vi høre Dudley selv på pianoet spille sitt nye instrumentalverk "Crossing the Bar."

Selv om Dudley har skrevet mest for film, har hun skrevet mye for kor og stemmer i sin filmmusikk. Dette kan man blant annet høre i TV-serier som Poldark eller i filmer som American History X.

I verket "One Touch of Nature", har hun hentet tekster fra ulike kilder innen temaet "rewilding". Verket har to gjennomgående budskap: Menneskets etter hvert manglende kontakt med naturen, men også naturens fantastiske evne til å fornye seg selv. "Naturen har, dersom den gis mulighet til, en enorm evne til å gjenopprette økologisk balanse", skriver Dudley i sin omtale av verket. Tenk bare på våren, som kommer hvert år og gir et yrende liv ut av en mørk vinter.

Vi har også en ordentlig perle på programmet med hennes "Pie Jesu" for sopransolist og strykere. Solistene på konserten er tidligere sangere i Nidarosdomens jentekor, og som nå er i starten av sine egne solokarrierer.

Program:

Anne Dudley: One touch of Nature (ufremføring)
Anne Dudley: Pie Jesu
Anne Dudley: Crossing the bar
Ola Gjeilo: Song of the Universal

Velkommen til en musikalsk gripende feiring av vårt 30-årsjubileum!

Vi takker våre støttespillere i Sparebank1 SMN, Koteng Holding, Norsk Kulturråd og Torstein Erbos Gavefond som har bidratt til å gjøre dette konsertprosjektet mulig.

Medvirkende:

Nidarosdomens jentekor
TrondheimSolistene

Anne Dudley, piano

Frida Karla Stordal Skotte, sopran
Frøydis Fegran Kopperud, alt

Eva Holm Foosnæs, piano

Anita Brevik, dirigent


***

Billetter på ticketmaster.no og infoskranken Trondheim Torg

– Jeg har aldri vært i Norge før. Enn å få komme til verdensberømte Nidarosdomen!

Hun er prisvinnende filmkomponist, og står blant annet bak musikken til «Poldark» og «Mamma Mia 2». Hun har arbeidet med store pop-stjerner som A-ha og Paul McCartney. Nå har Anne Dudley spesialskrevet musikk for Nidarosdomens jentekor.

Les mer

Bli litt bedre kjent med to av jentene i koret. Vi tok en prat med dem underveis på veien mot jubileumskonserten.