Familiegudstjeneste - Andre påskedag

NidarosdomenMandag 22.0411:00 - 12:30

Bli med å pynte det tomme korset med blomster!

Menigheten oppfordres til å ha med seg blomsterbuketter til kirken. Vi håper mange blir med i prosesjonen og pynter det store vandrekorset (fra langfredag) med blomster mens menigheten synger: ”Dine hender er fulle av blomster”.


Familiegudstjenesten

 • Dagens bibeltekster:

Jer 31,9–13

Jeg vender deres sorg til fryd

2 Kor 5,14-19

En ny skapning

Joh 20,11–18

Jesus og Maria Magdalena

 • Offerformål
  • Kristent Interkulturelt Arbeid, som drives av Nidaros bispedømmeråd, Det Norske Misjonsselskap og Normisjon. De jobber for at innvandrere med kristen bakgrunn skal finne sin plass i norske menigheter og mer flerkulturelt fellesskap: Å skape forståelse og respekt for mennesker med annen religiøs og kulturell bakgrunn. De formidler bibeler på forskjellige språk, arrangerer fester før de kristne høytidene, driver bl.a. norskkurs, nyhets­formidling og forebyggende familiearbeid.
  • Det er mulig å sende gaven på vipps - til konto 85000
 • Dåp

Medvirkende:

 • Kapellan Beate Iren Lerdahl
 • Ledende domkantor Magne H. Draagen, orgel
 • Korgruppe fra Nidarosdomens jentekor
 • Dirigent Anita Brevik


Andre påskedag

Dagen etter påskedag er ikke helligdag i alle land. I norske kirkesamfunn feirer man denne dagen til minne om at den oppstandne Jesus viser seg for disiplene.

Evangelietekstene på 2. påskedag finner vi i Johannesevangeliet og i Lukasevangeliet.

I Johannesevangeliet kan vi lese at Jesus viser seg for Maria Magdalena ved graven, og ber henne gå tilbake til disiplene å fortelle at hun har sett ham - og at han har stått opp fra de døde. I Lukasevangeliet fortelles det om de to disiplene som er på vandring til landsbyen Emmaus da de plutselig får følge av en fremmed mann. De forteller ham om alt som har skjedd de siste dagene. Om kvelden spiser den fremmede sammen med de to disiplene, og da han bryter brødet på samme måten som Jesus gjorde det skjærtorsdag, gjenkjenner de ham. Det er nemlig Jesus som har gått sammen med dem.

2. påskedag er altså en dag som minner oss om at Jesus virkelig har stått opp, ikke bare som en ånd, men som menneske. Bibeltekstene på 2. påskedag forteller oss på en svært konkret og jordnær måte at Jesus har stått opp, og at vi kan møte ham - og at han selv kommer for å møte mennesker.