Festmøte i Nidarosdomen - NDR 150 år

NidarosdomenFredag 19.0718:00 - 19:00

Den 19. juli i 1869 startet den omfattende jobben med å gjenreise Nidarosdomen, som lå delvis i ruiner etter branner og forfall i middelalderen. Siden da har over seks hundre håndverkere, kunstnere, arkitekter og forskere jobbet sammen og lagt ned flere tusen årsverk i dette gigantiske prosjektet - å gjenreise Nidarosdomen som middelalderkatedral og nasjonalt symbol.

19. juli i år feires dette med et festmøte i Nidarosdomen. Det blir taler, musikalsk innslag ved domkantor Petra Bjørkøy og visning av en ny dokumentarfilm. Filmen vises på stort lerret i skipet i Nidarosdomen. Dokumentaren tar deg med på en reise gjennom historie, arkitektur og håndverk. Her får du høre hvordan Nidarosdomen er blitt gjenreist til fordums prakt, og du får et innblikk i hvordan håndverkerne jobber med restaurering av katedralen i dag.

NDR deler ut 100 gratisbilletter til dette arrangementet. Billettene kan reserveres på Hoopla eller hentes i Besøkssenteret ved Nidarosdomen (NB: unummererte billetter): Reserver billetter på Hoopla her! Dokumentarfilmen vises også i Nidarosdomen på andre tidspunkt 19, 20. og 21. juli.