Firebird! - Stravinskys velkjente verk veksler mellom de villeste musikkuttrykk, og de vareste, vakreste og nesten tåredryppende stemninger.

Vi gleder oss enormt til å framføre finalen med Ray Farr som dirigent, i hans eget berømte arrangement for brassband, som ble framført i Trondheim under hans første besøk i 1987! Et 35-års jubileum der, altså.

Når vi også har vært så heldig å få med oss verdens beste tubaist, Øystein Baadsvik, på laget, er det med stor entusiasme og glede vi ser fram til denne unike konserten.

Med disse to enestående musikerne har vi satt sammen et program som nettopp speiler Firebird! Vilt og vakkert – vart og virtuost. Musikalske overraskelser og urframføringer er selvsagt med på programmet.


Ray Farr

er for mange av oss en velkjent dirigent og musiker helt siden hans første besøk i Trondheim i 1987. For oss som opplevde Ray Farr den gang, og ved flere anledninger seinere, har hans karismatiske og engasjerende vesen satt dype spor. Ray startet sin musikalske løpebane som 5-årig kornettist i Frelsesarméen, han utdannet seg ved Birmingham School of Music og Royal Academy of Music, og spilte fra slutten av 60-tallet og gjennom 70-tallet med de aller fleste orkester i Storbritannia. Fra slutten av 70-tallet og fram til i dag har han hele tida vært en etterspurt dirigent for brassband over hele verden. Ray bodde i Norge fra 1990 til 2003 og jobbet da fast og som freelance for de beste brassband og orkester. I 2003 ble han ansatt som “Conductor in Residence“ ved University of Durham, han returnerte til England og ble der i 10 år, da han pensjonerte seg og igjen bosatte seg i Norge.


Øystein Baadsvik

fra Byneset er verdens eneste tubaist som kun har satset på en profesjonell solokarriere, og det er med stor stolthet vi endelig kan presentere han som vår gjestesolist på konserten! Øystein har sitt virke verden over, har vært solist med et utall orkestre og ensembler, holder masterclass ved de fleste universitet, har utgitt 10 soloplater, og utviklet og profilert tubaen som soloinstrument med sin virtuositet og musikalitet på en fantastisk måte! Vi har samarbeidet med Øystein tidligere og vi gleder oss til å dele scene med denne enestående musikeren igjen.

Med flere av Rays arrangementer, god original brassbandmusikk og nydelige perler for tuba, formidlet av Øystein på en unik måte, lover vi en spektakulær og enestående musikkopplevelse i Vår Frue kirke.