Høymesse med dåp (Holy Communion)

NidarosdomenSøndag 13.1011:00 - 12:30

Søndag er kirkedag!

18. søndag i treenighetstiden

Bibeltekster:

Salme 38,10–16

Herre, du ser hva min lengsel er

1 Joh 4,11–16

Gud er kjærlighet

Mark 1,40–45

Den spedalske mannen


Dagens offer:

Gaven som gis under dagens ofring går til: Signo: Sansekirke

  Tomaskirken er verdens første og eneste sansekirke. Den ble vigslet til kirkebruk av biskop Ole Kristian Kvarme og biskop Laila Riksaasen Dahl i desember 2012. Tomaskirken ligger i Andebu i Vestfold. Kirken har fått navn etter disippelen Tomas. I bibelen fortelles det at Tomas tvilte på at Jesus var stått opp fra de døde. Han nektet å tro at det var sant før han fikk legge hendene på kroppen til Jesus. Signo gir tilbud til døvblinde og døve som bruker hendene til å oppleve, lytte, se og bli forstått.

  Gaven kan også gis på VIPPS konto 85 000.


  Nattverd

  • Nattverdbordet er åpent for alle som søker Guds frelse.
  • Det er utdeling på to steder:
   • Ved høyalteret mottar man først brødet og spiser det. Deretter får man vinen i et beger og drikker denne.
   • Foran døpefonten mottar man brødet og dypper det selv i vinen før man spiser.


  Medvirkende:


   Treenighetstiden

   Kirkeårets lengste periode varer fra pinse, gjennom hele sommeren og høsten, fram til advent. Denne tida begynner med treenighetssøndag, som er den første søndagen etter pinse, og søndagene i denne perioden blir nummerert etter treenighetssøndag, for eksempel 2. søndag i treenighetstiden. Tematisk handler denne kirkeårstiden om hva det er å leve et kristent liv. Hver søndag har sitt eget tema som veileder menigheten til et liv i Kristus.

   Kirkeåret slutter med Kristi kongefest, som også er markert som "Domssøndagen", etter tekstlesningene som hører til. Treenighetstiden har stort sett grønn liturgisk farge, med unntak av noen søndager.