J.S. Bach JULEORATORIET

NidarosdomenTorsdag 05.1219:30 - 21:30Kjøp billett

Tradisjonen tro inviterer Nidaros domkor og Trondheim Symfoniorkester sammen med Trondheim Vokalensemble til førjulskonserter i Nidarosdomen midt i adventstiden. Med en stjernespekket solistkvartett med noen av Skandinavias aller beste solister garanterer vi en storslått festaften i nasjonalhelligdommen. Kantate 1-4 fremføres.

Billetter - unummererte plasserØST | VEST
- Ordinær 450 | 300
- Honnør 350 | 300
- Student og Barn (5-12 år) 200 | 150
Salgssteder billetterBesøkssenteret ved Nidarosdomen (ingen avgift)
Ticketmaster.no (avgift tilkommer)
InngangNord (mot Munkegt)
Dørene åpnerCa. kl. 18:30
UføreLedsagerbevis gjelder.
Uføre kan stille seg på siden av køen og slippes inn straks før øvrig publikum.
Plasser for rullestoler med merket plass for én ledsager finnes flere steder i kirkerommet. Eget hc-toalett i kjeller; heis ned.
VarighetCa. 120 min.

Ikke uten grunn omtales Johann Sebastian Bach som "den femte evangelist". Han var meget bibelkyndig og solid fundert i den lutherske lære. Som komponist nedfelte han et dypt personlig engasjement i sine kirkelige verker, og vi merker hans store innlevelse i tekstens innhold og stemning i Juleoratoriets mange flotte arier, kor og orkestersatser.

Juleoratoriet består av seks kantater, skrevet til gudstjenestene i Thomaskirken i Leipzig julen 1734. Tekstene bygger på beretningene om Jesu fødsel hos Lukas og Matteus. Bach gjenbrukte også satser fra sine verdslige kantater, slik som innledningskoret Jauchzet, frohlocket, hvor pauker og trompeter understreker Juleoratoriets lyse, festlige og majestetiske karakter.

Juleoratoriet bærer mottoet Soli Deo Gloria (Gud alene æren), og er et flott eksempel på Bachs musikksyn: " Musikken er en velklingende harmoni til Guds ære og sjelens tilforlatelige fryd ".


Medvirkende:

Nidaros domkor
Trondheim Vokalensemble
Trondheim symfoniorkester
Karen Haugom Olsen - dirigent

Berit Solset - sopran
Mari Askvik - alt
Anders Dahlin - tenor
Florian Götz - bass

Velkommen!