J.S. Bach JULEORATORIET - Billettsalg avsluttet

Nidarosdomentorsdag 03.1219:30 - 21:00Kjøp billett

Tradisjonen tro inviterer Nidarosdomens oratoriekor, Trondheim Vokalensemble og Trondheim Symfoniorkester og Opera til førjulskonserter i Nidarosdomen i adventstiden. Med de beste solister får vi en stemningsngsfull konsert i nasjonalhelligdommen. Kantate 1-3 fremføres.

Salgssted billetterTicketmaster.no
Billetter - unummererte plasser
- Ordinær 480,- (inkl. billettavg.)
- Student og barn 170,- (inkl. billettavg.)
- LedsagerGratis med ledsagerbillett, billettavg. 15,-
InngangNord (mot Munkegt)
Dørene åpnerCa. kl. 19.00
UføreUføre kan stille seg på siden av køen og slippes inn straks før øvrig publikum.
Plasser for rullestoler med merket plass for én ledsager finnes flere steder i kirkerommet. Eget hc-toalett i kjeller; heis ned.
Ledsagere gratis med ledsagerbillett
VarighetCa. 120 min.

Ikke uten grunn omtales Johann Sebastian Bach som "den femte evangelist". Han var meget bibelkyndig og solid fundert i den lutherske lære. Som komponist nedfelte han et dypt personlig engasjement i sine kirkelige verker, og vi merker hans store innlevelse i tekstens innhold og stemning i Juleoratoriets mange flotte arier, kor og orkestersatser.

Juleoratoriet består av seks kantater, skrevet til gudstjenestene i Thomaskirken i Leipzig julen 1734. Tekstene bygger på beretningene om Jesu fødsel hos Lukas og Matteus. Bach gjenbrukte også satser fra sine verdslige kantater, slik som innledningskoret Jauchzet, frohlocket, hvor pauker og trompeter understreker Juleoratoriets lyse, festlige og majestetiske karakter.

Juleoratoriet bærer mottoet Soli Deo Gloria (Gud alene æren), og er et flott eksempel på Bachs musikksyn: " Musikken er en velklingende harmoni til Guds ære og sjelens tilforlatelige fryd ".


Medvirkende:

  • Solister:Hilde Gjermundsen, Nina Sæterhaug, Magnus Staveland og Håvard Stensvold
  • Nidarosdomens oratoriekor
  • Trondheim Vokalensemble
  • Trondheim Symfoniorkester
  • Ragnar Rasmussen, dirigentVelkommen!