Karnevalet er å snu opp ned på verden for en kort stund.

Nidarosdomen inviterer til karnevalsfest for store og små – med sang, dans, lek, godteri, fortelling fra bibelen og sang ved Nidarosdomens guttekors aspiranter!
Karnevalet er fest i tida før fastetida.
- Karnevalet er å kle seg ut, leke, og spre farge og moro.
- Karnevalet er å snu opp ned på verden for en kort stund.
- Den minste blir gjort til den største, og den største til den minste.
- Det kjenner vi igjen når barna i dagens karneval kler seg ut som prinsesser, cowboyer, trollmenn, superhelter.
I karnevalet i Nidarosdomen snur vi også kirkas hierarki på hodet. De voksne skal tre til side, og vi skal få en en barnebiskop. Et barn skal få oppgaven med å lede kirka denne dagen og være den som peker ut veien for barn og voksne. Vi får også høre om hvordan prestene lyttet til Jesus som 12-åring, og skal selv la oss utfordre og lytte til et barns visdom.
Karnevalet har gamle røtter:
Fra gammelt av var det folket som markerte karnevalet i gatene. De kledde seg ut som truende vesener og som fargerike vesener. Men de kledde også opp noen blant de minste som noen av de største: som borgermester, konge eller biskop. Barn, fattige eller de nederst på rangstigen, ble mange steder valgt som biskop, og fikk ta over styringen en kort stund.
Tradisjonen ble forbudt i reformasjonen, men har siden blitt tatt opp av kirker både i Tyskland og England. I 2020 ble tradisjonen tatt opp i Nidarosdomen, og vi utpekte vår første barnebiskop.
Hva vil vår barnebiskop i 2022 si? Hva vil hen bestemme?
Om du vil få dette med deg, om du vil være med å feire at verden snudd på hodet kan være et sted for glede og fest, kle deg ut så mye du vil (voksne gjerne litt mer enn de vil), og forbered deg på karnevalsfeiring med lek, sang og dans i Nidarosdomen.
Medvirkende:
- Barn og voksne
- Nidarosdomens Guttekors aspiranter
- Dirigentene Johanne Bjørkhaug og Bjørn Sigurd Skjelbred
- Fung. domkantor Erling With Aasgård
- Sokneprest Andreas Hilmo Grandy-Teig