Lunsjkonsert med Trio Barokk

ErkebispegårdenLørdag 15.0613:00 - 14:00

Velkommen til konsert med Trio Barokk! Det blir 45 minutt med magisk stemning i Erkebispegården med musikk av J. Dowland, T. Hume, H. Purcell, T. Campian, C. Ballard, M. Marais, A. Charpentier.

Malu Gabard (f. 1985) er gambist fra Frankrike, og har vært bosatt i Trondheim fra 2014. Hun er en av Norges svært få profesjonelle utøvere på viola da gamba (gambe) og et betydelig tilskudd til det norske barokk- og tidligmusikkmiljøet. Malu Gabard har sin hovedutdannelse fra Conservatoire Nationale Supérieur Musique et Danse i Lyon (Frankrike). Malu Gabard var semifinalist i The Viola da gamba international competition «Bach-Abel» (Köthen i Tyskland) i 2012. Malu Gabard har deltatt i en lang rekke prosjekter som kammermusiker, solist, consortgambist og continuomusiker i Frankrike og hun har også undervist gambe i Lyon og ved en rekke sommerkurs. Malu Gabard spiller konserter med Orkester Nord, tidligere kalt Trondheim barokk.

Hilde Gjermundsen (f. 1963) er sopran og har sitt spesiale i barokk og renessansemusikk, men hun er også mye benyttet som solist innen nyskrevet musikk. Hilde arbeider som sanger i flere profesjonelle ensembler i Norge og Danmark og har vært med på operaforestillinger, teater og gjort mange plateinnspillinger med disse ensemblene. I Norge er hun jevnlig engasjert som sanger i blant annet Det Norske Solistkor, Trondheim Vokalensemble, TSO og Orkester Nord. Hun har et fast samarbeid med luttspiller Andreas Lines og duoen har gjort mange konserter sammen med musikk fra 1500- og 1600-tallet.

Arbeidet som utøvende sanger kombinerer hun med undervisning på musikklinja ved Trondheim Katedralskole og NTNU Institutt for Utøvende musikk. I tillegg er hun også mye benyttet som sangpedagog og coach for kor og holder seminar innen sangteknikk, innstudering og konsertforberedelse. Hun er også Nidarosdomens Jentekor sin faste sangpedagog.

Erik Skanke Høsøien (f. 1980) arbeider i dag som frilans luttist og er godt etablert i Norge som continuospiller. Erik har jobbet med de fleste barokkensembler i Norge som blant andre Orkester Nord, Barokkanerne, Norsk Barokkorkester, Stavanger Barokk og Bergen Barokk. Han har også medvirket på konserter med utenlandske ensembler som Armonico Tributo, Ensemble Kapsberger og Capella Cracoviensis. Som continuospiller har han jobbet med blant andre Rolf Lislevand, Emma Kirkby, Paolo Pandolfo og Enrico Onofri.

Erik har også vært engasjert ved Den Norske Opera & Ballett, Stavanger Symfoniorkester, TSO Tidlig, Det Norske Blåseensemble og Trondheimsolistene. Erik har opptrådt på radio og tv i inn- og utland, deltatt på flere plateinnspillinger og spilt på en rekke festivaler, som Olavsfestdagene, Oslo kammermusikkfestival, Trondheim kammermusikkfestival, Nordlysfestivalen, Barokkfest og Nordland musikkfestuke. Han har ellers opptrådt i store deler av Europa, Asia, og Sør-Amerika.