Nattkonsert fra Steinmeyerorgelet

Star Wars & Harry Potter,

Torkil Skille, kantor i Byåsen menighet og Anders Vassli Brekke, kantor i Sverresborg menighet gir konsert fra Steinmeyerorgelet. Her får vi høre to av byens unge lovende organister fremføre symfonisk musikk for orgel. Anders Vassli Brekke, kantor i Havstein kirke, samlet over 600 personer i Nidarosdomen tidligere i år, da han fremførte et program med egenarrangert filmmusikk av John Williams. Her spiller han et utdrag av den samme konserten, i tillegg til at Torkil Skille, kantor i Byåsen kirke, fremfører storslått fransk symfonisk musikk av César Franck.

Dette er en konsert under Orgelfest 2023 (se mer info under.)

Billetter: hoopla.no og ved inngang med Vipps. Velkommen til en magisk senkveld i Nidarosdomen.

Dette blir ein konsert fylt av John Williams musikk skrive til Star Wars & Harry Potter. Etter å ha plukka Williams orkesterpartitur frå kvarandre er det no tid for å gjenskape dette for orgel på eit av Nord-Europas største instrument. Vil det funke? Vil du oppleve 10 000 orgelpiper fylle Nidarosdomen frå alle kantar med musikken frå desse filmuniversa? Kom å høyr!

Anders Vassli Brekke

Velkommen til nachspiel på Orgelfests siste kveld, der vi med Steinmeyerorgelet bygger bro mellom filmmusikk og romantisk musikk fra slutten av 1800-tallet. Med det håper vi å bidra til å åpne den klassiske orgelmusikken for enda flere, det er en skatt som vi har et ansvar for å vise frem.

Mens Anders Vassli Brekke vil spille musikk av John Williams, fremfører jeg musikk av César Franck. Hans musikk er fantastisk for orgel, ikke minst for Steinmeyerorgelets hav av muligheter. Francks melodier er salmelignende, og jeg tror de blir veldig fine å høre på for publikum i Nidarosdomen, natt til allehelgen. Jeg vil også snakke om musikken til publikum før jeg spiller. Kom og hør!

Torkil Skille

Collage: Karina Lein, Nidaros domkirks sokn

Nattkonserten er en del av Orgelfest 2023

Under Orgelfest 2023 (.1.-5. november) kan du oppleve orgelmaraton i Vår Frue kirke med byens organister, lunsjkonserter i flere av byens kirker, orgelsafari med buss til interessante orgler, skoleforestillingen «Det var en gang et orgel», storslått Requiem med kor, orkester og orgel i Nidarosdomen, gospel-night, salmekveld, lanseringskonsert med Nidaros Domkor og ikke minst en nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood.

Trondheim - en by med historiske orgler

Visste du at Trondheim er en by med et stort antall orgler av spesielt høy historisk og kunstnerisk verdi? Trondheim er medlem i organisasjonen ECHO – European Cities of Historical Organs, et nettverk for europeiske byer som innehar de mest betydningsfulle historiske orglene! Nidarosdomen har som mange vet to enestående orgler av internasjonal verdi – men også i Vår Frue kirke, Ilen kirke og Lademoen kirke finnes viktige historiske orgler. Festivalen Orgelfest har som formål å øke interessen for orgelet som instrument, og presentere orgelet for et større publikum.

Større enn noen gang

Kirkelig fellesråd i Trondheim er arrangør av festivalen. Dermed har alle byens kantorer og organister hatt mulighet til å påvirke det kunstneriske programmet i årets festival. Det har ført til at vi kan forvente oss en festival med geografisk spredning rundt i byen og omegn, og et stort mangfold av arrangementer i de mange flotte kirkene våre.

Vi ønsker dere varmt velkommen til Orgelfest 2023!

Andre konserter i andre kirker publiseres på orgelfest.no, Orgelfest sin Facebook-side og på Skjer i kirken.