Opplev Regalierommet – Norges vakreste rom (begrenset antall billetter)

Erkebispegårdensøndag 16.0914:00 - 14:40

​Spesialomvisning i Erkebispegården med begrenset antall plasser. Nå har du muligheten til å besøke det nylig konserverte Regalierommet – Norges vakreste rom.

Da dronning Elizabeth besøkte Erkebispegården i 1969, var det dette rommet som vakte hennes interesse mest. Hun forsto nok hvor enestående det var å finne et værelse i Norge med så nydelig slottsdekorasjon. Bygningen er fra 1200-tallet, men lensherre Claus Daa, som kom til Trondheim i 1613, fikk tilllatelse av kongen til å sette i gang med restaurering, bare han gjorde det billig!

I 1616 brukte Bjørn Maler bare fire uker på å dekorere Reglierommet, og han fikk sju riksdaler i betaling. Beløpet tilsvarer rundt kr. 340.000 i dag. Vi antar at rommet ble brukt som soverom av lensherren. Utsikten var upåklagelig. Når han tittet ut av vinduet, var katedralen det første han så. I den senere tid har Regalierommet vært gjenstand for forskning og konservering.

Begrenset antall plasser. Pris: Kr. 200. Oppmøte i Erkebispegården / Borggården.
Billetter for september og oktober kan forhåndskjøpes i Butikken ved Nidarosdomen. Billetter kan ikke holdes av, men status om ledige billetter kan fås på telefon hos butikken: 415 31 584. Butikkens åpningstider: Kl. 09 - 15 (søndager kl. 09 - 16)


-------------------------------------------------------------
Ønsker du å booke en egen spesialomvisning for en lukket gruppe i Erkebispegården eller Nidarosdomen? Ta kontakt med sentralbord for pris og avtale: booking: booking.ndr@nidarosdomen.no / 73 89 08 00