Restaureringen i jubileumsåret - Kongeinngangen og veien videre

ErkebispegårdenOnsdag 03.0419:00 - 20:30

Følg gjenreisingen av Nidarosdomen gjennom spennende foredrag frem mot Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeiders 150 årsjubileum i 2019.

Foredrag med Kristin Bjørlykke, seniorrådgiver NDR.
Samtidig som NDR er inne i sitt 150ende år nærmer vi oss sluttfasen på et av den senere tidens største restaureringsprosjekter på Nidarosdomen. Kongeinngangen, den søndre portalen på koret, er i ferd med å bli reist på nytt etter å ha vært demontert til grunnen. Ingen annen bygningsdel på kirken har vært gjennom så mange runder med reparasjoner og utbedringer gjennom disse 150 årene som nettopp denne portalen. Dette innebærer at Kongeinngangen har fått smake litt av hvert av tidens skiftende trender innen restaurering og konservering, og i den forstand representerer den en rød tråd i Nidarosdomens restaureringshistorie. Vi byr på en oppsummering av arbeidet, og peker på veien videre.

I 2019 er det 150 år siden Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) ble etablert og gjenreisingen av Nidarosdomen startet. I anledning jubileet arrangere NDR en rekke på i alt 12 foredrag som følger restaureringen av nasjonalhelligdommen gjennom 150 år.

Foredragene holdes i Erkebispegården i Vekthuset (Fane- og minnehallen) kl. 19. Pris: Kr 150,- (100,- for studenter) + tjenestegebyr. Billetter kjøpes på Hoopla.

Prisen inkluderer enkel bevertning i pausen og inngang til utstillingen "Dronningens JA".