Steinhuggerkurs for voksne

ErkebispegårdenLørdag 22.0610:00 - 15:00

Under den Europeiske steinhuggerfestivalen 21. - 23. juni samles mer enn 100 steinhuggere fra hele verden i Borggården i Erkebispegården, for å konkurrere som å lage den fineste skulpturen. Parallelt med festivalen arrangeres et steinhuggerkurs for voksne.

På kurset får du lære hovedprinsippene for bruk av tradisjonelt steinhuggerverktøy og ulike huggeteknikker. I løpet av dagen får du skape en enkel figur i kleberstein under profesjonell veiledning av instruktører fra Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, Chris Pennock og Kristin Bjørlykke.

Kursdeltakerne vil få utdelt hver sin klebersteinsblokk, lik den de profesjonelle steinhuggerne på festivalen benytter. Blir du ikke ferdig i løpet av kurset, så får du med steinen hjem. Kurset blir avholdt i Borggården i Erkebispegården, på samme sted som festivalen. Du trenger ingen forkunnskaper om steinhugging for å delta. Kurset går over fem timer (kl. 10-15) og tilbys både lørdag 22. og søndag 23. juni i Borggården i Erkebispegården. Pris kr. 1 500 + gebyr. Stein og festival t-skjorte er inkludert i prisen.

Maks 10 deltakere per dag. Påmelding innen 19. juni. (Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte for å kunne avholde kurset.)

Påmelding og betaling for kurs lørdag 22. juni. Påmelding og betaling for kurs søndag 23. juni.