St. Olaf Choir & St. Olaf Orchestra in Concert - Norway tour

NidarosdomenFredag 14.0619:00 - 21:00Kjøp billett

Fjorten år etter at de besøkte Norge sist, kommer koret St. Olaf Choir og orkesteret St. Olaf Orchestra fra Minnesota, USA, tilbake til Norge i juni 2019. De to internasjonalt anerkjente ensemblene skal gjennomføre en stor Norgesturné i ti norske byer. Gå ikke glipp av muligheten til å høre disse fantastiske ensemblene når de besøker Nidarosdomen 14. juni!

Biletter:
- Ordinær275 kr
- Barn (7-16) / student170 kr
- Gruppe (min 10 pers)200 kr/pers.
Dørene åpner:Ca kl. 18:30
Unummererte plasserFørst i køen..
Varighet:Ca 2 t inkl pause
Uføre:Ledsagerbevis gjelder (trenger ikke egen billett)
Uføre kan stille seg fremst i køen og slipper inn før andre når dørene åpner (m/ 1 ledsager)
Trinnløs inngang. HC-toalett i kjeller (Heis)
Reserverte plasser for rullestol med tilhørende ledsagerplass frere steder i kirkerommet.
Konserten er akustisk (Ikke teleslynge)

St. Olaf College ble grunnlagt i 1874 av norske immigrantbønder, og er oppkalt etter Kong Olav den Hellige. St. Olaf College har en helt spesiell relasjon til Norge, og St. Olaf Choir turnerte for første gang til Norge i 1913, da ledet av sin norske dirigent F. Melius Christiansen. Christiansen var immigrant til USA og grunnla collegets nå berømte musikkstudium.


St. Olaf Choir and St. Olaf Orchestra

Fjorten år etter at de besøkte Norge sist, kommer koret St. Olaf Choir og orkesteret St. Olaf Orchestra fra Minnesota, USA, tilbake til Norge. De to internasjonalt anerkjente ensemblene skal gjennomføre en stor Norgesturné i ti norske byer i juni. St. Olaf College ble grunnlagt i 1874 av norske immigrantbønder. St. Olaf College har en helt spesiell relasjon til Norge, og koret turnerte for første gang til Norge i 1913, da ledet av sin norske dirigent F. Melius Christiansen. St. Olaf Choir vil fremføre nykomponert norsk musikk av komponister som Ola Gjello og Kim André Arneson, i tillegg til arrangementer av amerikanske spirituals av André Thomas og Moses Hogan – og selvsagt korverk av mestere som Bach, Mendelssohn og Grieg. St. Olaf Orchestra vil fremføre et spennende program, med høydepunkter som Samuel Barbers «Overture to The School for Scandal» og Tchaikovskys «Symfoni nr. 5», John Williams musikk fra Harry Potter filmene, og Griegs «Norske Danser».


St. Olaf choir

St. Olaf Choir, et blandet kor med 75 medlemmer, er et av de fremste a capella korene i Amerika. I over et århundre har koret satt standarden for fremtredende koral fremførelse, og vært ledende i sin klasse.

Ensemblet turnerer årlig både nasjonalt og internasjonalt, og har spilt i flere av de fremste konserthusene i Norge, Frankrike, Sør-Korea, New Zealand, Australia, New York, Washington D.C., Chicago og Los Angeles. St. Olaf Choir har også hatt opptredener ved flere internasjonale festivaler, som Festspillene i Bergen, Seoul Olympic Arts festival og Strasbourg Music Festival.

I tillegg til stor konsertvirksomhet har koret gjennom årene bygget opp et stort bibliotek av innspillinger.

Koret har blitt ledet av dirigent Anton Armstrong siden 1990, og har i alle år forsøkt å bevare tradisjonene startet av sin norske grunnlegger F. Melius Christiansen i 1912.

Les mer

Se videoer her


St. Olaf orchestra

St. Olaf Orchestra, ledet av dirigent Steven Amundson, er ett av de fremste ensemblene fra St. Olaf College, og har vunnet flere priser blant amerikanske colleges og universiteter.

"Et av de beste college orkestrene i landet"

- Richard Ostling, Time Magazine

Orkesteret er kjent for sine profesjonelle fremførelser av store verker, og spiller jevnlig i kjente konserthus over hele verden, som Carnegie Hall i New York. St. Olaf Orchestra har i dag 80 medlemmer og har et repertoar som inkluderer komponister som Tchaikovsky, Grieg, Stravinsky og Strauss.

Orkestrets prisvinnende dirigent Steven Amundson har ledet St. Olaf Orchestra i en årrekke siden han startet ved St. Olaf College i 1981. I tillegg til å være musikalsk leder er Amundson en aktiv komponist, og hans verk har blitt fremført nesten 1,000 ganger!

Les mer

Se videoer her