Erkebiskopens gilde

Erkebiskopen var den rikeste i landet og like mektig som kongen. De som var så heldige å bli invitert til et gilde hos han, fikk oppleve bugnende matbord med utallige retter.

ØYSTEIN ERLENDSSONS ÆTT (aperitiff og fingermat)
Aperitiff servert i stettglass
Fingermat
- Varmrøkt laks med kaviar og urtemajones
- Potetlefse med fenalår, urter og rømme
- Lokal ost på toast med marmelade

OLAV KYRRES VENNLIGHET (forrett)
Bakt kveite fra Frohavet
- Saltbakte kamskjell, ramsløkstekt blomkål, fritert jordskokk og eplesmørsaus

OLAV ENGELBREKTSSONS GILDE (hovedrett)
Lammemørbrad fra Trollheimen
- Gulrot og gresskarkrem, rosmarinsaus og byggrynsrisotto
- Garnityr

FRU INGERS HAGE (dessert)
Kremet pudding av tjukkmelk
- Friske bær, frukt og urter servert med honningristede havregryn
- Tradisjonell krumkake på siden
Til kaffen: frukt-, bær- og mandelmakroner.

DRIKKE
Aperitiff: 1 glass prosecco, med alkoholfritt alternativ
Forrett: 1 glass hvitvin, med alkoholfritt alternativ
Hovedrett: 2 glass rødvin, med alkoholfritt alternativ
Dessert: 1 glass dessertvin, med alkoholfritt alternativ
Kaffe/te