Nidaros anno 1537

Opplev Nidaros anno 1537 gjennom et smakelig måltid i den unike Herresalen - Erkebiskopens egen hall fra slutten av 1100-tallet. Invitere dine gjester til en middag med velsmakende, kortreist og historisk korrekt buffet.

FINGERMAT
Spekepølse og morrpølse

KALDMAT
Fisk:
Ulike silderetter fra Austrått (bakte rødbeter, syltet løk, rømme, sennep og svart brød)
Varmrøkt og gravet laks fra øye utenfor Nidaros (kokte egg, med gressløk, syltet agurk og skjørost)

Kjøtt:
Spekemat fra fjellregionen rundt Røros (rømme, kokte egg, skjørost, bete- og rotgrønnsaker, frisk salat og flatbrød)
Leverpostei «Stiklestad» (Syltet løk, stekt sopp med «flesk»)
Blodpølse med honning

Ost:
Lokale oster servert med rosiner og nøtter

VARMMAT
Vingryte av storfe med lokale pølser (rotstappe)
Saltbakt hellefisk/kveite
Bønnestuing og syltet kålsalat

DESSERT
Eggeost og gomme med friske bær, nøtter og honning
Krumkake

DRIKKE
Aperitiff: 1 ‘melkeglass’ med godt øl, samt alkoholfritt alternativ
Middag: 2 glass øl/vin eller alkoholfri drikke pr pers
Dessert: kaffe eller te

PRAKTISK
Passer for selskaper fra ?? - ?? antall personer.