Publisert 27. juli 2017

Anno-deltaker blir steinhuggerlærling

Lørdag 29. og søndag 30. juli arrangeres Annohelg i Erkebispegården med deltakere fra den populære TV-serien som ble spilt inn her i fjor. En av deltakerne, Magnus Vartdal har fått plass som steinhuggerlærling hos NDR.

I NDR jobber 25 håndverkere med restaurering av Nidarosdomen og Erkebispegården. 11 av disse er steinhuggere. Magnus ser frem til å bli en del av dette miljøet. «Steinhugging er noe som har interessert meg i flere år og er noe jeg har hatt lyst til å lære for å utvikle meg som en kreativ, dyktig og allsidig håndverker» sier han. «Interessen min for gammel arkitektur og spesielt katedraler er dessuten stor, så nå som jeg snart er ferdig med læretiden min som smed virket det naturlig og veldig spennende å søke meg inn som lærling ved NDR. Å kunne jobbe på Nidarosdomen og lære av håndverkerne ved NDR tror jeg blir utrolig kult og det vil for meg være starten på et nytt eventyr.»

«Anno-lørdager i Erkebispegården var svært populært i vinter mens serien ble vist på TV» sier Ingrid Forseth, fagleder formidling ved NDR. «Førstkommende helg er det igjen mulighet til å møte aktører fra serien, prøve seg på tradisjonelle håndverk og smake middelaldermat servert av oldermann Inge Johnsen. Vi har fått henvendelser fra folk i hele landet som hadde fulgt serien og som håpet at det ville bli mulig å oppleve Anno i Trondheim også i sommer. Foruten deltakere og håndverkere, blir det fekting i regi av Trondheim Tordenskiold fekteklubb, foredrag med arkeolog Øystein Ekroll, vandreteater og andre aktiviteter for barn i Erkebispegården.»

Kjøp billetter til Anno-helg