Publisert 09. mars 2018

Historisk illustrasjon i gave

Historiker, forfatter og tidligere journalist i Adresseavisen, Per Christiansen, overrakte fredag 9. mars en spesiell gave til Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider.

Per Christiansens gave er en original illustrasjon av Nidarosdomen fra 1877 - tegnet av William Bergstrøm. Bergstrøm var byggeleder ved Nidarosdomen helt i starten av gjenreisingen av katedralen. Illustrasjonen viser Nidarosdomen, slik den så ut på midten av 1800-tallet før gjenreisingen startet for alvor.

Christiansen er en ivrig samler av historiske bilder og har opp igjennom årene fått en stor samling historiske bilder, flere av dem originale og unike. Nå ønsker han å gi noen av disse objektene til organisasjoner og museer hvor han synes at de hører hjemme. NIdaros Domkirkes Restaureringsarbeider er veldig takknemlige for gaven.

Per Christiansen er utdannet historiker og har jobbet som journalist i Adresseavisen fra 1976 til 2015. I tillegg er han forfatteren bak mer enn 30 bøker om Trondheims og Trøndelags historie. Blant annet var han forfatter og redaktør i Adressevisens store jublieumsbok fra 2016. Christian er nylig blitt tildelt Trondheim kommunes kulturpris for sin innsats for kulturlivet i Trondheim.