Publisert 25. juli 2018

En opplevelse for hele kroppen

Ved hjelp av fengende toner og rytmisk musikk blir Familiemessen under Olavsfestdagene 1. august en opplevelse for hele kroppen.

Bli med: – Bli med på danseverksted, oppfordret fra venstre Linda Marie Sæterløkken Nygård (9), Marthe Nygård Renå (11) og Mina Nygård Renå.

Denne uka øver barn mellom ni og 12 år på et tredagers danseverksted med profesjonell danselærer. Danseverkstedet avsluttes med egen forestilling i Familiemessen i Nidarosdomen under Olavsfestdagene 1. august.

– Dans er noe alle kan, sier koreograf, instruktør og regissør Anett Hjelkrem i Anetts Danceteria.

Hele kroppen

Hun gleder seg til forestillingen deltakerne på Danseverkstedet skal fremføre i Nidarosdomen under familiemessen «Jeg blir så glad når jeg ser deg» 1. august. Ved hjelp av dans, fengende toner og rytmisk musikk blir messen en opplevelse for hele kroppen. I tillegg til blant annet Danseverkstedets innslag, får man mulighet til å gå rundt på egen hånd i kirkerommet og finne ting som man kan lukte, føle og sanse på.

– Å lære barn å danse, er en gave. De har en sånn glede og friskhet i seg. Med barn kan nytt skapes gjennom dansen – under trygge rammer, sier Hjelkrem.

Hun har studert dans i New York og drevet Anetts Danceteria siden 1986, først i Kristiansund for så å etablere seg i Trondheim. Anett Hjelkrem (bildet) er også medeier i teaterselskapet InnSpæll. De har markert seg som ledende innen større teaterproduksjoner i Midt-Norge.

Anne Hjelkrem

– Hva vil du si til de som har lyst, men ikke tør?

– At dette bare blir artig! Kanskje er det den eneste sjansen i livet du får til å danse i Nidarosdomen. Med meg får du ikke minst mulighet til selv å bidra til hvordan forestillingen blir. Du vil ikke angre deg, lover Hjelkrem.

Danseverkstedet vil foregå mandag 30. juli (1000-14.00), tirsdag 31. juli (10.00-14.00) og onsdag 1. juli (12.00-16.00). Gudstjenesten og fremføringen er fra kl. 15.00-16.00 siste dag. På danseverkstedet vil barna ifølge Hjelkrem få utfolde seg, og hun vil gjennom verkstedet hjelpe dem til å sette sammen forestillingen.

Ønsker seg mer bevegelse i kirka

Hjelkrem opplever kirkerommet som fantastisk å danse i, og har satt opp flere forestillinger i Kirkelande kirke i Kristiansund.

– Kirkerommet er så fint og innbyr til dans, mener Hjelkrem. Sett fra hennes ståsted burde det vært mer dans, mer bevegelse i kirka.

– Dans er en naturlig uttrykksform, som musikk, ord og tekst, peker hun på.

Som danser opplever hun Nidarosdomen som noe av det største du kan få lov til å danse i. Hun har selv danset der, men det er over 20 år siden. – Da deltok jeg på et kurs i liturgisk dans. Det var meg og 20 prester som deltok, smiler hun.

Nå gleder hun seg til igjen å innta katedralen med dansende barn. Temaet «glede» er ifølge Hjelkrem et flott utgangspunkt for en danseforestilling. Rammen rundt gudstjenesten er følgende: «Hva skjer med deg når du bli glad? Noen ganger blir vi så glad at vi kjenner det i hele kroppen og får lyst til å synge eller danse av fryd.» Kapellan Beate Iren Lerdahl leder gudstjenesten. Ledende domkantor Petra Bjørkhaug er musikalsk ansvarlig. Med seg har hun Mona Krogstad på saxofon. Hun lover også vakker korsang og djemberytmer.

Påmelding til:

bl929@kirken.no


Bli med: Marthe Nygård Renå (11) og Linda Maria Sæterløkken (9) tar gjerne en danseoppvisning utenfor Nidarosdomen.