Publisert 02. september 2018

Inviterer besteforeldre med på babysang

Har du baby? Ta turen. Er du eldre? Kom da, vel. Nidaros domkirke og Vår Frue menighet inviterer babyer, foreldre og eldre til en sangstund på tvers av generasjoner - i Hornemannsgården. Neste sangstund er tirsdag 30.april kl. 11.00.


Marit Bergendahl synes tilbudet om sang på tvers av generasjoner er spennende. Hun tar med seg sønnen Jakob. Her sammen med Runa Svare som vil lede sangstundene i Hornemannsgården.

Babysang er godt kjent for mange. I disse sangstundene bygges det videre på babysang-konseptet ved å invitere den eldre generasjon med, og det positive med kontakt på tvers av generasjoner. Her har både babyer, mødre, fedre og eldre mulighet til å møtes til felles sangglede annenhver tirsdag utover høsten.

Runa Svare vil lede sangstundene. Hun har sang- og musikkutdannelse fra Trøndelag musikkonservatorium. I tillegg har hun studert sang og teater i England og Wien. De siste 16 årene har hun arbeidet diakonalt i kirka. Hun gleder seg og håper at så mange som mulig finner veien til Hornemannsgården.

- Når vi velger sanger til disse stundene, tar vi utgangspunkt i babyene. Sanger, lyder, bevegelser, rytmer, klangopplevelser vil være tilpasset de minste. Samtidig vet vi at de eldre kan mye av den barnesang-skatten vi har i Norge. Dette er kanskje også sanger heller ikke foreldregenerasjonen til dagens babyer har lært. Sånn sett håper vi også at disse sangene kan inneholde kulturformidling fra den eldre generasjon til den yngre, sier Svare.

Matter for babyene

Sangsstunden foregår i romslige lokaler i andre etasje i Hornemannsgården. Fra inngangen i hagen er det en rampe slik at man kan trille vognen inn. Videre er det heis opp. På gulvet vil det være matter babyene kan ligge på. Sangstundene er gratis og varer i ca. 45 minutter. Ønsker man å kjøpe lunsj, kan man gjøre det i kafeen etter sangstunden. For øvrig kan man ta med mat til de minste. I kafeen finnes også barnestoler.

- Å synge er bra for alle. Her kan vi møtes på tvers av generasjoner i felles sangglede. Dette er et lavterskel-tilbud og alle er hjertelig velkommen, smiler Svare.

Eksempler på sanger hun ser for seg at man kan synge er de kjente som Ro,ro til fiskeskjær, Fader Jacob, Å, jeg vet en seter, Kjære Gud jeg har det godt og Hvem har skapt alle blomstene.

- Regler og bånsuller kan også være aktuelt å synge. Nå ser vi hvem som kommer, så vil nok sangstundene forme seg litt etter det. Jeg håper også vi kan få litt drahjelp til sanger fra de eldre som kommer. De kan jo mange barnesanger, sier Svare.

På de eldres arena

- Dette blir spennende. Vi har aldri hatt en sånn sangstund tidligere. Nå inntar vi de eldres kulturhus, Hornemannsgården, for å prøve noe helt nytt, sier diakoniarbeider Mari Kristine Brækken i Nidaros domkirke og Vår Frue menighet. Hun setter stor pris på at de har får holde sangstundene i dette flotte huset vis a vis Vår Frue kirke.

Brækken understreker at det også er helt greit å komme for bare å høre på.

- Den yngre generasjon er kanskje ikke like komfortabel med å synge som de eldre. De har jo sunget masse og har gjerne større frimodighet med tanke på sang. Dette håper jeg vil bidra til at dette blir er positiv felles sosial arena, et møtepunkt på tvers av generasjoner, sier Brækken.

Sangstunden starter kl. 11.00

Bli med på sangstund i Hornemannsgården, oppfordrer Marit Bergendahl, Jacob og Runa Svare.
,