Publisert 26. juli 2019

Olavsmarked i parken 28. juli - 3. august

Olavsfest arrangeres i år 28. juli til 3. august. Nidarosdomen og området rundt katedralen blir fylt av fest og folkeliv, av konserter og samtaler, av pilegrimsvandringer og gudstjenesteliv. Komplett program for festivalen finner du her.

Tradisjonen tro bidrar Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider med innhold og aktiviteter til Olavsmarkedet. Markedet finner du i år i parken bak Besøkssenteret ved Nidarosdomen. Her vil du møte steinhuggere, blyglassarbeidere og smeder som til daglig jobber med restaurering av nasjonalhelligdommen. For å lære mer om gjenreisingen av Nidarosdomen, kan du delta på foredrag med Øystein Ekroll "Bygg en katedral. 150 år i 150 bilder" eller du kan bli med Rune Langås på omvisningen "Blir Nidarosdomen aldri ferdig?".

Barna kan velge mellom en rekke aktiviteter; de kan delta på Minihåndverkeren sammen med håndverkerne fra NDR, de kan lage sin egen skulptur på Skulpturverkstedet i Erkebispegården, de kan bli med på Ridderskole eller oppleve morsomme historien på Skyggeteater.

Under festivalen kan det forekomme endringer i åpningstider og omvisningstilbud i Nidarosdomen og Erkebispegården. Se oversikt over åpningstider og omvisninger.