Publisert 11. juni 2019

Steinhuggere bidrar til utsmykkingen av Torvet

Besøk steinhuggerfestivalen 22. og 23. juni og se mer enn 100 skulpturer bli til på en helg. Sju av skulpturene som blir hugget denne helga, skal bli en del av utsmykkingen på Torvet i Trondheim. Publikum oppfordres til å stemme på sin favoritt.

22. – 23. juni samles 110 steinhuggere fra 22 ulike nasjoner i Borggården i Erkebispegården. Under steinhuggerfestivalen vil publikum bli kjent med et sjeldent håndverk og få oppleve synet og lyden av mer enn 100 steinhuggere og skulptører fra hele verden, som skal lage hver sin unike skulptur i kleberstein i løpet av helga.

Det vil også bli verksteder for publikum, musikk og matservering. Festivalen avsluttes med en auksjon 23. juni, hvor skulpturene som er hugget under festivalen blir auksjonert bort.

Sju skulpturer får evig liv på Torvet
Sju av skulpturer som lages denne helgen vil få evig liv på det nye Torvet i Trondheim, hvor de skal bli en del av den permanente utsmykkingen. En jury vil velge ut seks skulpturer, mens byens befolkning får være med å stemme fram folkets favoritt i Borggården søndag 23. juni. Steinhuggerne ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider har allerede fått løfte om å levere en skulptur til Torvet. Etter en intern konkurranse hvor hele 10 steinhuggere laget hver sin skulptur i leire, gikk Espen Sørburø av med seieren, og for sin figur « Hund og katt». Espen vil bruke leirefiguren som modell når han under steinhuggerfestivalen skal hugge "Hund og katt" i kleberstein.