Publisert 25. august 2020

Kritikerroste Dømt til evig fortapelse - nye forestillinger

Fra 9. - 15. september spilles forestillingen igjen i Nidarosdomen. Her forteller skuespiller Wenche Strømdahl om sin livsreise etter å ha blitt dømt til evig fortapelse av forstanderen i en norsk frikirke. Domkantor Petra Bjørkhaug har komponert musikk til og spiller orgel i forestillingen.


«Du er fanget i Djevelens listige garn, besudlet av det verdslige og nedrige liv!»

Det var beskjeden 18 år gamle Wenche fikk da hun ville bli skuespiller. Over 40 år senere har fordømmelsen blitt til en personlig beretning om hvor mye det koster å ta egne valg.

I denne forestillingen viser skuespiller Wenche Strømdahl oss hvordan hennes livsreise artet seg, etter å ha blitt dømt til evig fortapelse av forstanderen i en norsk frikirke på starten av 70-tallet. Angrep fra autoritetspersoner kan være vonde å takle for unge mennesker i sin mest sårbare fase av livet. Det handler om hvordan ord får lov til å ta alt for stor plass – og hvordan vi må kjempe mot dem for å meisle ut vår egen vei. Hva gjør dette med troen til et menneske?

Dømt til evig fortapelse er en samproduksjon mellom Nidaros domkirke og Vår Frue menighet og Trøndelag Teater, og fremføres i Nidarosdomen. Domkantor Petra Bjørkhaug har komponert musikk til og spiller orgel i forestillingen. (Foto: Terje Visnes)


Billetter: Butikken i Besøkssenteret ved Nidarosdomen eller ticketmaster.no

Les gjerne også intervjuet med regissør Aslak Moe som ble gjort i forkant av premieren 15. november 2019 her: – Nidarosdomen er en perfekt ramme for «Dømt til evig fortapelse»