Publisert 30. mars 2020

Trenger du noen å snakke med?

I denne tida som er krevende for de fleste av oss, ønsker vi som lokalkirke å tilby sjelesorg per telefon, eventuelt på mail for de som ønsker det.

Det er uvant og rart for oss som kirke å ikke være så tilgjengelige som vanlig. Normalt sett er vi tilgjengelige for både spontane og avtalte samtaler i kirkerommet, eller på kirkekontoret.

Kirkens samtaletilbud blir ofte kalt sjelesorg. Av mange blir det oppfattet som noe som bare gjelder mennesker i sorg. Sjelesorg er så mye mer enn det. Sjelesorg handler om omsorg for hele mennesket – ånd, sjel og kropp.

Det betyr ikke at den som oppsøker sjelesorg trenger å ha en tro.

Sjelesorgsamtalen har sin begrunnelse i troen på en evig nærværende, elskende og handlende Gud. Sjelesørgeren har troen på Gud som skaper, frelser og frigjører som basis. Det betyr ikke at den som oppsøker sjelesorg trenger å ha en tro. I sjelesorgens rom skal alle mennesker bli tatt imot som den de er og med det de kommer med! Ingen tema og intet menneskelig er sjelesorgen fremmed.

Vi minner i disse dager om det arbeidet Kirkens SOS driver over hele landet og døgnet rundt. De har medarbeidere tilgjengelig både for telefonsamtaler og Chat.

Her kan du lese mer om Kirkens SOS

I denne tida som er krevende for de fleste av oss så ønsker vi også som lokalkirke å tilby sjelesorg per telefon, eventuelt mail for mennesker som ønsker det. Vikarierende kapellan Marie Farstad setter av noen timer til dette hver uke så lenge koronatiltakene er så strenge som de er nå.

Les også i Nidaros: Kirkens SOS mobiliserer: – Ensomheten og angsten forsterkes

Ønsker du tilbud om en prat per telefon, send først en mail til mf383@kirken.no, så kontakter Marie deg for å avtale tid.