Barnehager

Her kan du lese mer om våre tilbud til våre yngste besøkende. Ta kontakt på telefon 73 89 08 00 eller på e-post: booking.ndr@nidarosdomen.no hvis du ønsker å reservere tid eller hvis du har spørsmål!

SMITTEVERN
I tråd med myndighetenes anbefalinger har vi utarbeidet et sett med smittevernsrutiner, slik at alle er sikret en god og trygg opplevelse hos oss. Vi begrenser antall besøkende per forestilling/omvisning og vi sørger for godt renhold av felles berøringspunkter. Vi ber om at førskolelærere tar ansvar for at alle i gruppa er symptomfrie.

ULIKE TILBUD
Julemysteriet i Erkebispegården
Dette er en uhøytidelig teaterforestilling for 3-7 åringer, som spilles i den gamle, ærverdige Herresalen i Erkebispegården. I teaterstykket møter vi en trubadur lister seg inn i Herresalen. Salen som en gang rommet liv, latter, mennesker og sang, ligger helt nå helt øde. Hvor har alle menneskene tatt veien?

Forestillingen er utarbeidet av Christine Therese Aspenberg, dramaformidler ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, og musiker Markus Wisth Edvardsen, som er kjent fra Bussen Blåmåka. Forestillinger 7. - 9. desember og 14. - 16. desember, kl. 10 og 12 hver dag.
Pris: kr. 35,- pr. barn. Varighet: 1/2 time.

Jakten på Erkebiskopens mynt
Det har vært et tyveri i museet i Erkebispegården. 10 av erkebiskopens mynter er stjålet, og vi trenger hjelp til å løse mysteriet. Sammen med Jacob myntmester går vi på jakt etter de forsvunne myntene mens vi utforsker museet. Kanskje finner vi spor etter tyven?
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Nidarosdomen
Vi tar med våre yngste besøkende på en omvisning i Norges nasjonalhelligdom. Hvorfor ble kirken bygd, og hvordan har arbeidet foregått? Tema som slaget på Stiklestad, Olav den Hellige, pilegrimer og byggeskikk presenteres på en måte som er tilpasset barnas forutsetninger for å oppleve katedralen.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.