Barnehager

Her kan du lese mer om våre tilbud til våre yngste besøkende. Ta kontakt på telefon 73 89 08 00 eller på e-post: booking.ndr@nidarosdomen.no hvis du ønsker å reservere tid eller hvis du har spørsmål!

Jakten på Erkebiskopens mynt
Det har vært et tyveri i museet i Erkebispegården. Ti av erkebiskopens mynter er stjålet, og vi trenger hjelp til å løse mysteriet. Sammen med Jacob myntmester går vi på jakt etter de forsvunne myntene mens vi utforsker museet. Kanskje finner vi spor etter tyven?
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Eventyrstund
I eventyrene har kongen stor makt. Hvilken rolle spiller Norges konge i dag? Hvem kan bli konge og hva er det egentlig han bestemmer? Og hvorfor er kongekronen på utstilling i Erkebispegården og ikke på kongens hode? Vi forteller eventyr og prater med barna om disse spørsmålene. Alle får bli med ned i hvelvrommene og se ekte kroningskåper og glitrende kroner.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Kroneverksted
I kroneverkstedet får barna lage sine egne glitrende kroner. Vi starter besøket i Riksregalieutstillingen, hvor barna kan la seg inspirere av ekte konge- og dronningkroner.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.
Kombinasjon: Eventyrstund og kroneverksted: kr. 50,- (minstepris 600,-). Varighet: 1,5 time.

Skrinverksted
Nidarosdomen ble bygd over Olav den helliges grav. Kroppen til Olav lå i et vakkert skrin som sto inne i kirka. Vi forteller om Olav den hellige og om pilegrimene som kom for å besøke graven hans. Etterpå dekorerer vi våre egne miniatyrskrin med glitrende perler og steiner.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Nidarosdomen
Vi tar med våre yngste besøkende på en omvisning i Norges nasjonalhelligdom. Hvorfor ble kirken bygd, og hvordan har arbeidet foregått? Tema som slaget på Stiklestad, Olav den Hellige, pilegrimer og byggeskikk presenteres på en måte som er tilpasset barnas forutsetninger for å oppleve katedralen.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Museet Erkebispegården
Vi viser fram og forteller om ”skattene” som ble funnet under de arkeologiske utgravningene i Erkebispegården. Disse gjenstandene forteller historien om menneskene som levde og arbeidet i Nidaros i middelalderen. Barna får blant annet se rester av erkebiskopens våpensmie og myntverksted akkurat der de lå for over 500 år siden.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Englejakt og engleverksted
Bli med og let etter engler blant skulpturer og glassmalerier i Nidarosdomen! I adventstiden tilbyr vi englejakt og engleverksted til barnehager. Vi starter med en liten englestund i kapellet i Erkebispegården før vi går inn i Nidarosdomen og leter etter englespor med lommelykt. I engleverkstedet får elevene lage sine egne engler som de får med seg hjem.
Periode: 26. november - 21. desember, 2018. Varighet: 45 min. pr. aktivitet
Pris: Englejakt kr. 30,- pr. barn. Engleverksted kr. 35,- pr. barn
Kombinasjon: Englejakt og engleverksted kr. 50,- pr. barn