1. - 4. trinn

Her kan du lese mer om våre tilbud til våre yngste elever. Ta kontakt på telefon 73 89 08 00 eller på e-post: booking.ndr@nidarosdomen.no hvis du ønsker å reservere tid eller hvis du har spørsmål!

Glassmaleriene i Nidarosdomen
Bli med og oppdag de fantastiske glassmaleriene i Nidarosdomen. De skjuler historier fra både bibelen og Nidarosdomens historie. Hvordan tolker man et bilde og hvorfor er de plassert slik de er? Etter en runde i katedralen tar vi i bruk vårt nye digitale glassverksted, hvor vi fargelegger glassmalerier og ser dem komme til liv på steinveggen, før vi går på jakt etter ulike historier som skjuler seg i glassmaleriene.
Pris: kr. 35,- pr barn (minstepris 500) Varighet: 1 time. Periode: mars - oktober

Jakten på Erkebiskopens mynt
Det har vært et tyveri i museet i Erkebispegården. Ti av Erkebiskopens mynter er stjålet, og vi trenger hjelp til å løse mysteriet. Sammen med Jacob myntmester går vi på jakt etter de forsvunne myntene mens vi utforsker museet. Kanskje finner vi spor etter tyven?
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time. (1. og 2. trinn)

Eventyrstund
I eventyrene har kongen stor makt. Hvilken rolle spiller Norges konge i dag? Hvem kan bli konge og hva er det egentlig han bestemmer? Vi forteller eventyr og prater med barna om disse spørsmålene.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Kroneverksted
I kroneverkstedet får barna lage sine egne glitrende kroner.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Kombinasjon: Eventyrstund og kroneverksted: kr. 50,- (minstepris 600,-). Varighet: 1,5 time.

Skrinverksted
Nidarosdomen ble bygd over Olav den helliges grav. Kroppen til kongen lå i et vakkert skrin som sto inne i kirka. Vi forteller om Olav den hellige og om pilegrimene som kom for å besøke graven hans. Etterpå dekorerer vi våre egne miniatyrskrin med glitrende perler og steiner.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.

Bygghytta
I middelalderen jobbet mange ulike håndverksgrupper med å bygge Nidarosdomen. I Erkebispegården får elevene prøve seg som katedralbyggere. Vi legger et glassmaleri, konstruerer et hvelv, og elevene får hugge sitt eget steinhuggermerke i kleberstein.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time.
Periode: april-oktober. (3. og 4. trinn)

Nidarosdomen
Vi tar elevene med på en omvisning i Norges nasjonalhelligdom. Hvorfor ble kirken bygd, og hvordan foregikk arbeidet? Tema som slaget på Stiklestad, Olav den Hellige, pilegrimer og bygningshistorie presenteres på en måte som er tilpasset elevenes forutsetninger for å oppleve katedralen.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Museet Erkebispegården
Vi viser fram og forteller om ”skattene” som ble funnet under de arkeologiske utgravningene i Erkebispegården. Disse gjenstandene forteller historien om menneskene som levde og arbeidet i Nidaros i middelalderen. Elevene får blant annet se rester av Erkebiskopens våpensmie og myntverksted akkurat der de lå for over 500 år siden.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.