Skolebesøk 1. - 4. trinn

Vi har mange ulike tilbud for de yngste elevene. Ta kontakt på telefon 73 89 08 00 eller på e-post: booking.ndr@nidarosdomen.no hvis du ønsker å reservere tid eller hvis du har spørsmål!

SMITTEVERN
I tråd med myndighetenes anbefalinger har vi utarbeidet et sett med smittevernsrutiner, slik at alle er sikret en god og trygg opplevelse hos oss. Vi begrenser antall besøkende per forestilling/omvisning og vi sørger for godt renhold av felles berøringspunkter. Vi ber om at lærere tar ansvar for at alle i gruppa er symptomfrie.

ULIKE TILBUD
Julemysteriet i Erkebispegården
Dette er en uhøytidelig teaterforestilling for 1. og 2. trinn, som spilles i den gamle, ærverdige Herresalen i Erkebispegården. I teaterstykket møter vi en trubadur lister seg inn i Herresalen. Salen som en gang rommet liv, latter, mennesker og sang, ligger helt nå helt øde. Hvor har alle menneskene tatt veien?
Forestillingen er utarbeidet av Christine Therese Aspenberg, dramaformidler ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, og musiker Markus Wisth Edvardsen, som er kjent fra Bussen Blåmåka. Forestillinger 7. - 9. desember og 14. - 16. desember, kl. 10 og 12 hver dag.
Pris: kr. 35,- pr. barn. Varighet: 1/2 time.

Glassmaleriene i Nidarosdomen
Bli med og oppdag de fantastiske glassmaleriene i Nidarosdomen. De skjuler historier fra både bibelen og Nidarosdomens historie. Hvordan tolker man et bilde og hvorfor er de plassert slik de er?
Pris: kr. 35,- pr barn (minstepris 500) Varighet: 1 time. Periode: mars - oktober

Jakten på Erkebiskopens mynt
Det har vært et tyveri i museet i Erkebispegården. Ti av Erkebiskopens mynter er stjålet, og vi trenger hjelp til å løse mysteriet. Sammen med Jacob myntmester går vi på jakt etter de forsvunne myntene mens vi utforsker museet. Kanskje finner vi spor etter tyven?
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time. (1. og 2. trinn)

Bygghytta
I middelalderen jobbet mange ulike håndverksgrupper med å bygge Nidarosdomen. I Erkebispegården får elevene prøve seg som katedralbyggere. Vi legger et glassmaleri, konstruerer et hvelv, og elevene får hugge sitt eget steinhuggermerke i kleberstein.
Pris: kr. 35,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 1 time. Periode: april-oktober. (3. og 4. trinn)

Nidarosdomen
Vi tar elevene med på en omvisning i Norges nasjonalhelligdom. Hvorfor ble kirken bygd, og hvordan foregikk arbeidet? Tema som slaget på Stiklestad, Olav den Hellige, pilegrimer og bygningshistorie presenteres på en måte som er tilpasset elevenes forutsetninger for å oppleve katedralen.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.

Museet Erkebispegården
Vi viser fram og forteller om ”skattene” som ble funnet under de arkeologiske utgravningene i Erkebispegården. Disse gjenstandene forteller historien om menneskene som levde og arbeidet i Nidaros i middelalderen. Elevene får blant annet se rester av Erkebiskopens våpensmie og myntverksted akkurat der de lå for over 500 år siden.
Pris: kr. 30,- pr. barn (minstepris kr. 500,-). Varighet: 45 min.