Under Olavsfest får du oppleve Odd Nordstoga – helt alene – i Vår Frue kirke.

Det blir store kontraster for Odd Nordstoga under årets Olavsfest. På avslutningsdagen skal han spille for over 10 000 feststemte trøndere som gjest under Trondheimsnatt med Åge og Sambandet, men rammen blir en helt annen når han 1. august står helt alene i Vår Frue kirke.

ALLEMANNSEIE

49-åringen fra Vinje i Telemark var et kjent navn i smalere kretser allerede på 90-tallet. Først gjennom bandene Something Odd og Blåmann Blåmann, senere i det Spellemann-vinnende prosjektet «Nivelkinn» sammen med Øyonn Groven Myhren og et samarbeid med Herborg Kråkevik.

Det store gjennombruddet kom likevel først i 2004, med 160 000 solgte av albumet «Luring» og landeplagen «Kveldssong for deg og meg». Siden har Odd Nordstoga vært allemannseie, og står etter hvert med en sangkatalog som kan måle seg med hvem som helst i Norge. Han har også hatt enorm suksess med samarbeidsprosjekter – først «Strålande jul» med Sissel Kyrkjebø i 2009 og deretter «Heimafrå» med Ingebjørg Bratland i 2013.

KLASSISK LÅTSKRIVER

Selv om bakgrunnen hans fra norsk tradisjonsmusikk kommer tydelig fram i mange av sangene hans, har Nordstoga også en stor begavelse når det gjelder å komponere americana- og poplåter av klassisk og tidløs støpning.

Nordstoga lager musikk som elskes av alle generasjoner, han har skapt kvalitetsmusikk til tv-seriene «Jul i svingen» og «Vaffelhjarte», sistnevnte med hits som «Bestevenn» og «En farfar i livet». Han har vunnet hele fem Spellemannpriser, og vært nominert ytterligere ti ganger.

TRO OG TVIL

I 2020 slapp Odd Nordstoga sitt foreløpig siste album, «Fatig ferdamann», der tittelsporet er en utforsking av tro og tvil og naturens under.

«Eg syns dette med tru er ganske mykje rart med. Det ligg så utruleg nedfelt i kulturen vår, og er så trygt å ha der. Samstundes så delar det oss inn i sekter og grupper og for og imot: Nokon er så skråsikre i denne trua si, medan andre er like bastante i ateismen sin, og så kivast ein og argumenterar. Eg veit ikkje, og kjem aldri til å bli sikker på slikt. Men likevel: Er det ikkje litt rart med årstidenes gang, ljosets livgjevande kraft og det me ser inn i berre me lyfter blikket mot ein stjerneklar himmel? Det er jo faktisk æva. Og kanskje ligg det ei von for framtida i det faktum at alt som lever på denne planeten søker ljoset», sier Nordstoga om sangen.

Vi lar teksten til «Fatig ferdamann» stå som passende introduksjon til det som vil bli en helt spesiell kveld i Vår Frue kirke:


FATIG FERDAMANN

Kan du tru på ei styrande hand
som leier deg over og set deg i land
til himmelske hagar og englesong –
trur du det du, at det hender ein gong?

Vel, eg trur på lauvet, på gras og på blom,
som tøyer seg ut mot det store rom,
og alltid vil snu seg dit sola står –
så er den vel slik òg, den vegen eg går.

Kan du tru at ein stein glei ifrå,
og opp frå ei grav fekk han levande gå?
Ja, evig fine er salmenes song –
men kan du tru det, at det hende ein gong?

Vel, eg trur på dagen som kjem etter natt,
eg trur etter gråten så kjem der lått,
og eg ser vel at vinter blir vekt til vår –
så er det vel slik òg, på den vegen me går.

Men, trur du at det kjem ein og dømer oss ein dag,
og at det blir eit vinnar- og eit taparlag,
og at nokon dei får gå inn gjennom himmelporten trong –
trur du det du, at det hender ein gong?

Vel, eg har kjent på godt og eg har kjent på vondt,
eg har sett i hop med kjærleik og slege sundt,
eg har gjenge grøne enger, eg har trødd i skår –
eg trur dei dømer etterkvart her, på den vegen eg går.

Men, eg er ein fatig ferdamann og eg har ingen svar.
Kom, set deg ned, så kviler me med sola glar.
Sjå! Ein lysande krans over myrkret rår –
så er det vel slik òg, på den vegen me går.

UTØVERE:

  • Odd Nordstoga - solo

TID: 1. AUGUST 2022 kl 18:00

STED: VÅR FRUE KIRKE
TYPE: KONSERT
PRIS: 450 kr
Nummererte sitteplasser.

Dørene åpner ca kl 17:30

Plass til rullestol og ledsager bestilles via denne linken. Ledsagerbevis aksepteres (ledsager betaler kun billettavgift).

Ingen aldersgrense.