På fredager har vi langåpent i Vår Frue - åpen kirke. Kl. 19.00 inviterer vi til gudstjeneste eller kulturaktiviteter. Denne fredagen byr med Trygve Seim og Andreas Utnem på konserten «Christmas Songs».

Saxofonisten Trygve Seim og pianisten Andreas Utnem ga i fjor (2022) ut jule-CD'en “Christmas Songs” på plateselskapet GRAPPA Musikkforlag.

I år (julen 2023) kan du oppleve duoen i konsert både i Tromsø (26/11), Trondheim (1/12), Bergen (2/12), Ål (3/12) og Oslo (17/12).

Trygve og Andreas har spilt sammen som duo i 25 år og CD’en Christmas Songs er deres andre duo-album. Albumet ble spilt inn i Tøyenkirka i Oslo, og kvaliteten på innspillingen (ført i mikse-bordet av Peer Espen Ursfjord) gir følelsen av å være til stede i kirka, hvor romklangen og akustikken kanaliserer ekte julestemning. Trygve og Andreas improviserer rundt kjente og kjære (og mindre kjente, men ikke desto mindre kjære) julesanger, både fra Norge, Europa og andre steder i verden, og resultatet er inderlige og poetiske versjoner, noen ganger også mystiske. Etter å ha spilt sammen i mange år har duoen utviklet en særegen sound, hvor de setter melodien i sentrum og improviserer lydhørt rundt dem. Fokuset på melodi har vært en viktig del av «Christmas Songs» også, gjennom å utforske hvordan enkelheten i julemelodiene og julebudskapet ofte kan bevege og lodde dypt. Sangene er hentet fra hele verden og flere av dem er av gammel opprinnelse.

Duoens første innspilling var CD’en «Purcor - Songs for saxophone and piano» som ble produsert av legenden Manfred Eicher, og utgitt på hans prestisjefylte tyske plateselskapet ECM Records i 2010. Denne innspillingen ble til som et resultat av at Andreas i mange år (siden 90-tallet) inviterte med seg Trygve til å spille på Gudstjenestene i Tøyenkirken der Andreas til daglig er kantor. «Purcor - Songs for saxophone and piano» består både av improvisasjoner på kjente salmer samt liturgiske messeledd komponert av Andreas, og i tillegg improvisasjoner på låter signert både Trygve og Andreas.

Trygve Seim (født 1971 i Oslo) har turnert verden rundt både med egne ensembler, og som sideman i andres ensembler (Manu Katché, Thomasz Stanko, Tigran Hamasyan, Sinikka Langeland, Iro Haarla, Jon Balke, Arild Andersen, Jacob Young etc), og han medvirker på et utall CD-utgivelser på flere store plateselskaper, deriblant 21 CD’er på det prestisjefulle tyske plateselskapet ECM Records, alle innspilt med legenden Manfred Eicher som produsent (ingen annen norsk musiker under 70 år har medvirket på like mange ECM-CD’er som Seim). Seim har også komponert en rekke stykker på bestilling fra andre utøvere, deriblant Anne-Lise Berntsen, Tora Augestad, Trio Mediaeval, NyNorsk Messingkvintett m.fl.

Andreas Utnem (født 1973 i Oslo) har oppnådd internasjonal oppmerksomhet blant annet gjennom sitt samarbeid med Gjermund Larsen og Trygve Seim. Ved siden av jobb som kirkemusiker og komponist for teater, film og TV, både i Norge og Sverige, har han bidratt på rundt 50 album. I 2017 utga han soloalbumet “Night Hymns” på Kirkelig Kulturverksted (KKV) og i januar i år kom CD’en «Du kjenner meg» (også på KKV). Det er som kirkemusiker han har hatt størst produksjon, med komponering av salmer, liturgiske ledd samt instrumental kirkemusikk.

Arrangementet har fri entrè.

Velkommen!