Hvis du er i midtbyen på lørdag, hvorfor ikke avrunde handleturen med vakker musikk i et av byens mest unike rom?

Øyvind Mathisen er trompetist og komponist fra Oslo, utdannet fra jazzlinja i Trondheim. Med dyp kjærlighet til jazztradisjonen og en solid dose musikalsk lekenhet har han i flere år presentert original jazzmusikk på mer enn 60 konserter, med septetten ØyvindLAND og kvartetten Get Your Goat. Øyvind Mathisen Trio konsert-debuterte i 2023 og her er lyden av trompeten mer i fokus enn noen gang tidligere.

Trioen presenterer et landskap av melodiøs musikk og åpne atmosfæriske komposisjoner av Mathisen og bassist Erlend Olderskog Albertsen. Det transparente lydbildet krever en stor tilstedeværelse hos hver enkelt og at de fyller samspillet med krystallklare harmoniske og rytmiske ideer. Bandet ønsker å utfordre grensene for hva en jazztrio kan være og utforsker spesielt kombinasjonen mellom trompet og stryke-bass. Albertsens bruk av buen åpner opp for spennende harmonisk utforskning, som bl.a. henter inspirasjon fra Mark Turners musikalske uttrykk og hans evne til å utforske nye harmoniske veier.

Patrycja Wybrańczyk er en av de mest spennende unge trommeslagerne på Oslo-scenen i dag og med en fantastisk groove og en lydpallett fungerer hun som en bærebjelke for trioen.

Du hører:

  • Øyvind Mathisen, trompet/komponist
  • Erlend Olderskog Albertsen, bass
  • Patrycja Wybrańczyk, trommer

Arrangør er Vår Frue - åpen kirke (Kirkens Bymisjon).

Gratis inngang.

Konsertserien "Vår Frue på Lørdag" er støttet av Kulturrådet.