Gardemusikken har igjen gleden av å invitere til konsert i historiske Nidarosdomen!

Gardemusikken består av to korps; en symfonisk janitsjarbesetning, og ett seremonielt signalkorps med signaltrommer og hornblåsere.


Konserten vil ha gratis inngang.

I tillegg til det Musikk og Drillkontingenten gjør av kjente oppdrag i inn- og utland, holder Gardemusikken mange konserter gjennom året. De representerer en lang og rik militær musikkultur, men også det moderne og ikke minst den særegne verneplikten. Repertoaret er bredt og går over flere sjangre. Publikum vil kunne vente seg både kjente norske stykker, men også spennende musikk fra flere verdensdeler. Gardemusikken, og dirigentene, er opptatt av å underholde og begeistre sitt publikum, og velger også å fremme tradisjonell musikk spesielt komponert for janitsjarkorps og signalkorps.Om DUVE

Det Unge VokalEnsemble (DUVE) er et ambitiøst, kunstnerisk arbejdende kammerkor bestående af 24 unge sangere i alderen 18-34 år, hvoraf flere er studerende på Danmarks professionelle musikuddannelser. Ensemblet blev grundlagt i 2009 og har siden da markeret sig som ét af Danmarks bedste unge Kammerkor.

Koret lægger vægt på at dyrke de individuelle stemmers potentiale og den rene og umiddelbare kvalitet i de yngre sangstemmers klang
Dirigenten Poul Emborg har en baggrund som både sanger og dirigent med tilknytning til Danmarks Radio.Repertoiremæssigt favner koret bredt, fra renæssancens vokalpolyfoni over romantik til nykomponeret klassisk musik.

Størstedelen af DUVE’s aktiviteter er placeret i Københavnsområdet, men koret turnerer også jævnligt ud af landet, og har rejst i bl.a Tyskland, Grønland, Island og Finland.