DUVE, Det Unge Vokalensemble er i år på turné i Norge og Sverige og gæster i denne sammenhæng Nidarosdomen. Under ledelse af Dirigent Poul Emborg fremfører de bl.a. værker af Vestergård, Nystedt samt musik med nordiske sommertoner.

Koncerten er gratis!


Om DUVE

Det Unge VokalEnsemble (DUVE) er et ambitiøst, kunstnerisk arbejdende kammerkor bestående af 24 unge sangere i alderen 18-34 år, hvoraf flere er studerende på Danmarks professionelle musikuddannelser. Ensemblet blev grundlagt i 2009 og har siden da markeret sig som ét af Danmarks bedste unge Kammerkor.

Koret lægger vægt på at dyrke de individuelle stemmers potentiale og den rene og umiddelbare kvalitet i de yngre sangstemmers klang
Dirigenten Poul Emborg har en baggrund som både sanger og dirigent med tilknytning til Danmarks Radio.Repertoiremæssigt favner koret bredt, fra renæssancens vokalpolyfoni over romantik til nykomponeret klassisk musik.

Størstedelen af DUVE’s aktiviteter er placeret i Københavnsområdet, men koret turnerer også jævnligt ud af landet, og har rejst i bl.a Tyskland, Grønland, Island og Finland.

Om konserten

I DUVE er vi nysgerrige på ny musik. Matias Vestergård, ung og fremadstormende komponist med en fortid som sanger i koret, har tilegnet os et Requiem, baseret på tekster fra Rainer Maria Rilkes ’Duineser-Elegien’.Knut Nystedt sætter ligeledes musik til tekster af en stor litterat i hans ’Prayers of Kirkegaard’.Vi besøger det svenske med komponisten Ulrika Emanuelssons Rösten ur mörkret og det norske med Trond Kvernos Ave maris stella.


Blandt korets medlemmer findes flere komponister. De har fået opgaven at komponere små korvignetter, som inddeler koncerten.

Vi slutter af med en buket af både elegiske og muntre sommersange.