Åpen dag i Bygghytta

Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider arrangerer Åpen dag ved Bygghytta fra 11.00 til 15.00 slik at du kan komme å se tradisjonshåndtverk på nært hold.

På åpen dag i Bygghytta kan du fritt vandre rundt i de ulike verkstedene å se steinhuggeren, gipsmakeren, smeden, mureren, snekkeren og blyglasshåndtverkeren i aksjon.

Det vil bli salg av Kaffe og Vafler. Samt en liten pop up butikk der du kan kjøpe diverse småting laget i verkstedene.

Arrangementet er gratis.

Praktisk info:

  • Arrangementet er gratis.
  • Adresse: Bispegata 11

Bygghytta ved Nidarosdomen

I Europa i middelalderen var det vanlig å organisere bygging av katedraler i en bygghytte. Bygghyttene var lokalisert ved siden av eller i nærheten av katedralen og her var flere håndverksfag representert. Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) er den eldste bygghytta i Norden. NDR ble opprettet i 1869 for å gjenoppbygge Nidarosdomen, som delvis lå i ruiner etter flere branner i middelalderen.

I Bygghytta jobber steinhuggere, murere, blyglassarbeidere, tømrere, smeder og gipsmakere sammen for å ta vare på Nidarosdomen og Erkebispegården.

Utstillingsåpning: De som bygde Domen

Etter åpen dag vil det være mulig å få med seg åpningen av utstillingen: "De som bygde Domen" kl. 15.00 i Erkebispegården. En fotoutstilling der historiske bilder fra gjenoppbyggingen av Nidarosdomen har blitt fargelagt og restaurert.