Åpen dag i Bygghytta

Bygghytta ved Nidarosdomen inviterer til åpen dag, hvor du kan oppleve tradisjonshåndverk på nært hold.

På Åpen dag i Bygghytta kan du fritt vandre rundt i de ulike verkstedene og slå av en hyggelig prat med steinhuggeren, gipsmakeren, smeden, mureren, snekkeren og blyglasshåndverkeren. Her får du et innblikk i hvordan Bygghyttas håndverkere jobber med restaureringen av nasjonalhelligdommen. Kanskje kan du få prøve deg som steinhugger denne dagen og?

Det vil bli salg av kaffe og vafler. Samt en liten pop-up butikk der du kan kjøpe småting laget i verkstedene.

Praktisk info:

  • Arrangementet er gratis.
  • Adresse: Bispegata 11

Bygghytta ved Nidarosdomen

I Europa i middelalderen var det vanlig å organisere bygging av katedraler i en bygghytte. Bygghyttene var lokalisert ved siden av eller i nærheten av katedralen og her var flere håndverksfag representert. Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) er den eldste bygghytta i Norden. NDR ble opprettet i 1869 for å gjenoppbygge Nidarosdomen, som delvis lå i ruiner etter flere branner i middelalderen.

I Bygghytta jobber steinhuggere, murere, blyglasshåndverkere, tømrere, smeder og gipsmakere sammen for å ta vare på Nidarosdomen og Erkebispegården.

Utstillingsåpning: De som bygde Domen

Etter åpen dag vil det være mulig å få med seg åpningen av utstillingen: "De som bygde Domen" kl. 15.00 i Erkebispegården. En fotoutstilling der historiske bilder fra gjenoppbyggingen av Nidarosdomen har blitt fargelagt og restaurert.