"Le Cantique des Cantiques" konsert med Trondheim Vokalensemble

En kveld med fransk musikk som priser kjærligheten.

André Jolivets "Epithalame" er en kjærlighetserklæring skrevet til hans kone Hilda til deres 20-års bryllupsdag. Teksten er basert på hellige tekster av egyptisk, hebraisk, kinesisk, hinduistisk og gresk opprinnelse, og beskriver kjærlighetens tiltrekningskraft og foreningen mellom de to elskende med smektende rytmer og fengslende klanger.

Verket ble urfremført under biennalen i Venezia i 1956. Jolivet hentet inspirasjon til sitt verk fra Daniel-Lesurs mektige korverk "Le cantique des cantiques" (Høysangen), sistnevntes mest berømte komposisjon. Begge disse verkene står på programmet.

Daniel-Lesurs musikk er overdådig vakker med en stemning som veksler mellom det inderlige og det lidenskapelige. Teksten i Høysangen er hentet fra en samling kjærlighetsdikt, noen mer enn 200 år gamle, latinske verselinjer/strofer og tekster fra Det nye testamentet.

Både Jolivet og Daniel-Lesur var medlemmer av gruppen «Le jeune France» - det unge Frankrike – som stod og de blant annet inspirasjon, rytmiske og melodiske elementer fra reiser i Afrika og Asia.

Program

André Jolivet (1905 – 1974)

  • Épithalame

Jean Yves Daniel-Lesur (1908 - 2002)

  • Le cantique des cantiques


Medvirkende

Fra øving til konserten i Olavshallen (Video: Nidaros domkirkes sokn)