Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider
Til nidarosdomen.no
Meny

Anita Gjersvold, steinhugger ved NDR, har vært initiativtager til å dele informasjon om Bygghyttas håndverkere, kompetanse og prosjekter på sosiale medier. Les hennes artikkel fra årboka Bygghytta 2020.

I en tid hvor sosiale medier har en stor innvirkning i hverdagen vår, har vi nå en mulighet til å vise oss fram for omverdenen på en ny måte. Vi har tidligere brukt Facebook for å spre informasjon om det vi gjør, men ved å stadig utvide plattformen vår kan vi nå ut til et bredere publikum. Instagram er en foto-delingstjeneste som gjør det mulig for oss å vise frem alt kompetansesenteret har å by på, som ikke mange ser utad. Gjennom denne appen kan vi skape et nettverk som visuelt får ta del i arbeidet som tidligere har vært skjult bak verkstedene sine lukkede dører.

I mange år hadde verkstedene som jobbet med restaureringen tilholdssted like ved Nidarosdomen, noe som gjorde oss veldig synlige. Byens befolkning kunne få et innblikk i hvilke ressurser de ulike prosessene faktisk krevde. Man kunne se arbeidere vandre rundt kirken iført arbeidsklær, og kanskje kunne man få noen glimt av hva de gjorde. Slik er det dessverre ikke nå lenger, og derfor må vi prøve å tenke i nytt for å få vist folk hvilken fantastisk fin jobb vi har.

Gjennom Instagram ønsker vi å vise frem og formidle alle de ulike håndverkene som restaureringen av Nidarosdomen krever. Vi ønsker å grave i arkivene våre for å virkelig fremheve all historien vi sitter på som et nasjonalt kompetansesenter. Ikke minst er det viktig for oss å framheve kunnskapen og engasjementet som finnes i våre flinke håndverkere og kompetente fagfolk.

Gjennom fine bilder og morsomme videosnutter som viser hva vi gjør og jobber med, ønsker vi å fange oppmerksomheten til folk rundt om i Norge og resten av verden. Ved bruk av emneknagger/hashtags (#), som er en form for sosial bokmerking, blir vi en del av et stort nettverk som har interesse for det arbeidet vi utfører. Vi oppfordrer derfor alle å gå inn på vår Instagramside: Bygghytta ved Nidarosdomen Ta en titt, og del gjerne!