Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider
Til nidarosdomen.no
Meny

Steinhuggerne ved NDR inviterer til European Stone Festival i Trondheim 21. - 23. juni 2019.

European Stone Festival 2019

Festivalen er et av hovedarrangementene i forbindelse med at NDR fyller 150 år i 2019. Steinhuggerne ved NDR har jobbet kontinuerlig i 150 år med å gjenreise og restaurere Nidarosdomen - verdens nordligste gotiske katedral. Dette må feires! Publikum inviteres til å komme og følge steinhuggernes arbeid, og til å delta på ulike kulturelle aktiviteter knyttet til festivalen. Det vil blant annet bli kurs i steinhugging og modellering for både voksne og barn.

150 steinhuggere i Borggården
Festivalen skal arrangeres i Borggården, Erkebispegården, og målet er å få 150 deltakere til festivalen. Det å produsere 150 skulpturer på ei helg, er i seg selv en stor hendelse. Tema for festivalen er GAMES.

Auksjon av steinskulpturer
Festivalen vil avsluttes med en stor auksjon man vil få muligheten til å sikre seg unike skulpturer i kleberstein. Sju av figurene som blir laget under festivalen vil få en permanent plass som utsmykking på det nye Torget i Trondheim. Byens befolkning oppfordres til å ta turen til Erkebispegården denne helga og bidra til å stemme frem de skulpturene som skal få et evig liv midt i Trondheim sentrum.