Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider
To nidarosdomen.no
Menu

Nidarosdomens vestskip skal få nye dører! En generøs gave ble gitt til prosjektet av et trøndersk ektepar, og nå kan endelig dørene ble laget som en midlertidig løsning i 1930, nesten 100 år etter, byttes ut med nye. Det ønskelig at dørene skal utsmykkes av en nordisk kunstner, og jobben for å finne rett kunstner er i gang.

Ida Højgaard er engasjert som kunstfaglig rådgiver av Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider for å finne kunstneren som skal utsmykke dørene. Hun som skal lede arbeidet og valget med å komme fram til det kunstneriske uttrykket. Ida er utdannet kunsthistoriker og har tidligere arbeidet for KORO, blant annet med kunstprosjekter i det nye regjeringskvartalet. Hun er bosatt i Danmark, og driver egen rådgivervirksomhet med prosjekter både i Danmark og Norge.

I rollen som kunstfaglig rådgiver for det spennende prosjektet «Nye dører i Vestskipet» bringer hun med seg en dyp forståelse for kunstens evne til å inspirere dialog og felleskap. Idas bakgrunn som kunsthistoriker, kurator og rådgiver gir henne et unikt perspektiv på hvordan kunst kan engasjere samfunn.