Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider
Til nidarosdomen.no
Meny

Steinhuggerlærling ved NDR, Henrik Størksen, gjorde storeslem under helgens steinhuggerfestival. Han vant både åpen klasse og lærlingeklassen . I tillegg vant han publikumsprisen

Under steinhuggerfestivalen 22. og 23. juni kunne publikum følge steinhuggernes arbeid fra steinblokk til ferdig skulptur. Søndag ettermiddag ble festivalen avsluttet med en auksjon, hvor folk kunne sikre seg unike skulpturer i kleberstein til gode priser. Både festivalen og auksjonen var godt besøkt.

Tross skiftende trøndervær, var det god stemning blant steinhuggerne, som var fornøyd med denne sjansen til å møte kolleger fra andre land og til å oppleve de lange lyse sommernettene her oppe i nord.

Rune Langås, avdelingsdirektør ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) og prosjektleder for festivalen, er godt fornøyd med gjennomført arrangement; "Det ble produsert mange flotte steiner, og det var flere av de tilreisende som syntes det var spennende å jobbe i kleberstein, som de vanligvis ikke jobber med. Når så mange huggere samles, blir det mange ulike uttrykk. Alle med sin sjarm. Mange av steinene var veldig flotte, og det er imponerende at ferdigstillelsen/detaljeringsgraden er så høy, da spesielt når man har så begrenset med tid disponibelt."

Henrik Størksen, steinhuggerlærling ved NDR, stakk avgårde med hele tre priser under festivalen; 1. plass i lærlingeklassen, 1. plass i åpen klasse og dessuten ble hans skulptur «Hell i spill / Pipped at the Post» stemt frem som Folkets favoritt. Folkets favoritt er en av 10 skulpturer fra festivalen som skal få evig liv på Torvet i Trondheim, hvor de skal mures inn i de nye granittbenkene som bygges der.